Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dort ze zakysané smetany

Dort ze zakysané smetany

Potřebujete: Velké balení dětských piškotů, 4 kelímky zakysané smetany, 4 vanilkové cukry, plechovku kompotovaných broskví, případně jakékoli jiné, čerstvé nebo kompotované ovoce.

Postup: Ve smetaně rozmíchejte vanilkové cukry. Dno dortové formy poklaďte piškoty bříšky nahoru. Zalijte 1/2 smetany. Opět naklaďte piškoty a na ně rozprostřete nadrobno nakrájené ovoce. Následuje opět vrstva piškotů a nakonec druhá polovina smetany. Vršek můžete dozdobit ovocem. Nechte v ledničce alespoň 6 hodin tuhnout, lepší je ale přes celou noc.

Lenka Moučková


3.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 30   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dort ze zakysané smetany

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
sarobrouk
sarobrouk - 3.5.2010 23:23

My to doma dělávaly s mamkou s míň zakysankou, ale ještě s tvarohem, ten to podržel do tvaru bet probléml a nikdy se pak dort nerozjel.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 3.5.2010 18:54

sharon - 3.5.2010 14:25
Ty v bundě a mě nepomůže ani pytel. Proč jsem to tu četla.

 
monja
monja - 3.5.2010 15:34

Tenhle bacouch taky dělávám na piškot, někdy i na koupený korpus smajlik - 72 když jsem hodně líná, a nejlepší je s jahodama nebo s malinamasmajlik - 57

 
sharon
sharon - 3.5.2010 14:25

PEGG: já proto chodím v bundě i v létě.....smajlik - 16smajlik - 16smajlik - 16smajlik - 27

 
PEGG
PEGG - 3.5.2010 14:10

sharon - 3.5.2010 14:09 - nojo, pak podle toho vypadám. Už se dělá teplo, člověk odloží bundu a špeky jsou hned vidět ze všech stran. smajlik - 68

 
sharon
sharon - 3.5.2010 14:09

PEGG: však todle až po řízku.....jako já !smajlik - 47smajlik - 34

 
PEGG
PEGG - 3.5.2010 13:44

Tohle můžu i když tvrdím, že ze všeho sladkého mám nejraději řízeksmajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 3.5.2010 13:06

a ty zakysanky kolik jsou 4??? asi 1/2 kila by stačilo???? Je to moc dobré, dělávám si to i jen tak do misek s jakýmkoliv ovocem. MŇAM!!!

 
martuš
martuš - 3.5.2010 12:50

sorry - mi to furt blbne, napřed napíše ERROR a pak pošle dvakrát, lump jedensmajlik - 21

 
martuš
martuš - 3.5.2010 12:49

v dobách pravěku dělávala maminka totéž, jen prokládala máslovým krémem a říkalo se tomu Malacov. Já jsem pak krém odlehčila pudinkem, potom zakysankou a hodně ovoce a pojistila želatinou. V nynější podobě je to ohromně dobré, v létě osvěžující - ale... nesmíme počítat kalorie. Nakonec, co je dobré - je většinou nezdravé a to móóc zdravé se mnohdy ani nedá se.žrat, já dávám přednost dobrému. Zkusím do toho vrazit kompotované dílky fíků, těch roste kolem strašně móóc a jsem ráda, že ty plantáže nevlastním. Obrat jeden strom je teda fuška a v krámu jsou kilo za jedno euro, takže ve výkupně asi polovinu? Kdožví jak to tady baští - musím se na to zeptatsmajlik - 31

 
martuš
martuš - 3.5.2010 12:48

v dobách pravěku dělávala maminka totéž, jen prokládala máslovým krémem a říkalo se tomu Malacov. Já jsem pak krém odlehčila pudinkem, potom zakysankou a hodně ovoce a pojistila želatinou. V nynější podobě je to ohromně dobré, v létě osvěžující - ale... nesmíme počítat kalorie. Nakonec, co je dobré - je většinou nezdravé a to móóc zdravé se mnohdy ani nedá se.žrat, já dávám přednost dobrému. Zkusím do toho vrazit kompotované dílky fíků, těch roste kolem strašně móóc a jsem ráda, že ty plantáže nevlastním. Obrat jeden strom je teda fuška a v krámu jsou kilo za jedno euro, takže ve výkupně asi polovinu? Kdožví jak to tady baští - musím se na to zeptatsmajlik - 31

 
evropka
evropka - 3.5.2010 12:00

denda04: šmarjá pano,to máš pravdu,kdysi jsem to prolejvala pudinkem,to bylo žrádlo a drželo to!!!

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 3.5.2010 11:57

Linda: ten creme freische 18% je to správný. opravdu to vsákne do piškotů a ztuhne.

 
Elen
Elen - 3.5.2010 11:33

sharon: když už děláš chutě, tak pošli poslysmajlik - 57

 
Kadla
Kadla - 3.5.2010 11:31

sharon: smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76Tohle mi nedělej! Já si tu slintám do klávesnice.. Mamma mia! smajlik - 76smajlik - 34

 
sharon
sharon - 3.5.2010 11:01

zkuste

 
sharon
sharon - 3.5.2010 11:00

holky zkuzte....3 zakysanky, 2 Cottage sýry, smícht s lžící mouč.cukru a do toho vetřít ušlehanou šlehajdu, tohle proložím ve skleněných pohárech s CUKRÁŘSKÝMI PIŠKOTY a přeleju vaječňákem a přestříknu tek.čokoškou.....bomba !..............

 
IqTyQ
IqTyQ - 3.5.2010 10:51

Dělám něco podobného jako "modrý dort" - jen do zakysanky přidám jeden rozpuštěný pytlíček želatiny. Pak je to paráda. Ale dělám to na lžícový piškot (ušlehat tři bílky a opatrně vmíchat tři žloutky, tři lžíce cukru, tři lžíce mouky) a používám borůvky, které prosypu cukrem - po chvíli pustí šťávu, do které rozmíchám želatinu, povařím, nchám vystydnout a vmíchám do zakysanky. Pokud se šťáva z borůvek vsákne i do piškotu, je to divně barevné, ale dóóóóbré.....

 
Linda
Linda - 3.5.2010 10:50

majucha: jmenuje se to creme frainche a já to pouzívám místo zakysanky do ceských receptu, ale nesmí to projít varem, to se zdrce, takze jenom do studené kuchyne a nebo jako "cepicku" na neco teplýho, hodne ostrýho = mexickýho. A je 9%, 18%, potom jakýsi podivný nízkotucný 0,5% (ten se dá pouzít místo tvarohu do buchet, ale nesmí se redit mlékem, teplem se rozredí sám a jakz takz drzí na koláci, naplnit buchty se tím nedají, ty rozblemcá). Ale je fakt, ze ten 18% dánský drzí pohromade o trosku líp nez ty z Lídlu, ale to jsou taky dánský smajlik - 26, kdo se v tom má vyznat. Proste ve vanicce drzí líp pohromade nez ten z kelímku smajlik - 16. Ale rozhodne nic nedrzí jako puding smajlik - 66.

 
štoudev
štoudev - 3.5.2010 10:41

Linda: co to máte za zakysanku? Tady teda, pravda, jich je taky víc. Od některých výrobců, přestože to má stejný procento tuku, je to tekutá břečka, ale některý vyklopíš jako puding a držej samy od sebesmajlik - 5

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.