Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Buchta s nutelou

Buchta s nutelou

Potřebujete: 15 dkg hladké mouky, 10 dkg krystalového cukru, 5 dkg másla, 100 ml mléka, 4 polévkové lžíce nutely, 3 vejce, prášek do pečiva

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme pevný sníh. Máslo rozpustíme. Mouku, cukr, mléko, nutelu, máslo, žloutky a 1/2 prášku do pečiva smícháme a pak zlehka vmícháme tuhý sníh. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou (nebo kokosem), nalijeme těsto a vložíme do trouby. Pečeme 40-50 minut. Stav pečení zkontrolujeme špejlí.

Tip: můžeme podávat s mátovým čajem

Lenka Moučková


4.6.2010   Rubrika:   |   Komentářů 21   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Buchta s nutelou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Mist
Mist - 6.6.2010 18:53

skoda nutely smajlik - 63

 
YXH
YXH - 5.6.2010 4:09

Bridgetj: Ja delam vsechno jenom z hladke a vsechno je dobre, az na knedle, ale ty mi nesly ani doma z hrube mouky, tak to je jedno.
Delam misto toho noky.
U nas se hruba mouka nesezene vubec, polohruba nekdy ale je silene draha, tak pouzivam to co je.

 
batum
batum - 4.6.2010 23:56

Teda z hladké zadělávám kynuté těsto,ale to to zkusím,máme doma Nelinku,když tak si pochutná.smajlik - 31

 
UVita
UVita - 4.6.2010 14:11

manka: já vysypávám strouhankou a jsem spokojená. S hladké mouky už jsem také dělala, ale já dávám 2/3 polohrubé a 1/3 hladké mouky. Recept mám po manince jako olejová bábovka. Tu má smajlik - 43nejraději. S tou nutelou ale zkusím, jen abych ji před tím nesnědlasmajlik - 76smajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.6.2010 11:37

nemusí být špatný, ale asi bych dala polohrubou mouku.....smajlik - 57 a upekla aspoň ze dvou dávek.....smajlik - 47

 
Bridgetj
Bridgetj - 4.6.2010 11:28

evropka: Tak ať se daří. Já máslové dorty a zákusky nemusím. Mám raději tvarohové nebo pudinkové.

 
evropka
evropka - 4.6.2010 11:08

Bridgetj: čoveče vidíš to,dva citrónysmajlik - 47musím udělat dort,a pěkně máslovej,ať se mámesmajlik - 34

 
Bridgetj
Bridgetj - 4.6.2010 9:58

evropka: já peču tuhle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39271 a všem chutná. Je krásně mokrá a vláčná, vůbec není suchá. Akorát dávám 1 větší citron a cukru jen 160. Nemám moc ráda přeslazené. I když v tom receptu jsou 2 citrony.

 
Elen
Elen - 4.6.2010 9:44

já bych si to dala hned! Sem s několika řezy!

 
evropka
evropka - 4.6.2010 9:36

A JÁ včera upekla citrónovou bábofku,samé máslo a mně nechutná,není to onosmajlik - 48,tuhá,divná

 
manka
manka - 4.6.2010 8:21

Bridgetj: a prima je, když se dolů do bábovky do těch důlků dají mandle, celý, hezky to pak vypadá a každý dílek má nahoře mandli

 
manka
manka - 4.6.2010 8:21

Bridgetj: no já právě nevím, s hladkou takovýhle nepeču, myslím, že s pol. to musí být nadýchanější.

 
LenkaT
LenkaT - 4.6.2010 8:16

Bridgetj: no já bábovku kokosem proto, že i když děláš bábovku jen třenou, tak ona potom voní a i chutná po kokosu, což mám ráda smajlik - 75

 
Bridgetj
Bridgetj - 4.6.2010 8:14

LenkaT: Aha, tak to je dobrý. Já se k tomu nikdy moc neměla, páč jsem nevěděla, jestli se moc nepřipálí a nebude to chuťově mimo. Já používám jenom pečící papír. Ale poku je potřeba tvarovaná forma, vysypávám strouhankou

 
Bridgetj
Bridgetj - 4.6.2010 8:13

manka: A jaký v tom je rozdíl po upečení??

 
Linda
Linda - 4.6.2010 8:10

To by mohlo doma zaujmout, jdu koupit nutelu.
Kokosem jsem taky vysypávala, nejcasteji bábovkovou formu a chutnal stejne kokosove, nepripálil se a pokud se pamatuji zustal i bílý, ono uz je to pár roku kdy jsem naposledy pekla bábovku.

 
LenkaT
LenkaT - 4.6.2010 8:10

Bridgetj: chuťově dobrý, my máme doma kokos rádi a trochu zhnědne, když to nespálíš, tak jen tak zežloutne

 
manka
manka - 4.6.2010 7:38

Bridgetj: jo???? já mám raději polohrubou nebo hrubou s hladkou míchanou. a nebo celozrnnou.

 
Bridgetj
Bridgetj - 4.6.2010 7:33

manka: Já normálně peču s hladkou moukou. Občas narazím na polohrubou, ale většinou mám recepty s hladkou.
LenkaT: A je ten kokos pořád světlý nebo je hnědý a chuťově je to jak??

 
manka
manka - 4.6.2010 7:31

taky vysypávám kokosem, je to prima. Ale hladkou mouku do takovýchto těst nepoužívám. jakýpak to je??

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.