Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mandlový koláč

Mandlový koláč

Potřebujete: Na těsto: 300 g mouky, 150 g másla, 100 g cukru, 1 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva

Na náplň: 200 g mandlí, 150 g másla, 4 žloutky, 200 g cukru

Postup: Vypracujeme klasické linecké těsto a rozprostřeme ho do vymazané a vysypané formy. Pak si připravíme náplň. Oloupané mandle nameleme nebo rozmixujeme a přidáme je do másla, rozpuštěného na pánvi. Přidáme cukr, žloutky, dobře promícháme a nakonec směs rozetřeme na těsto. Pečeme dozlatova. 

Za recept děkujeme čtenářce TULI.

mandlový koláč

Lenka Moučková


24.9.2010   Rubrika:   |   Komentářů 19   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mandlový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
TULI
TULI - 24.9.2010 15:01

Bridgetj: dalsi POETA smajlik - 68smajlik - 47

 
Bridgetj
Bridgetj - 24.9.2010 13:47

TULI: a ke kamošce si pro kousek běží smajlik - 68smajlik - 34

 
TULI
TULI - 24.9.2010 13:34

HOLKY , ja to jedla po prve u kamosky -a opravdu je dobry .... kdo neveri - at vyzkousi smajlik - 47

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 24.9.2010 13:22

Do těsta bych dala dva žloutky a z bílků bych udělala snih, který bych zamíchala lehce do jadlek s nasekanými mandlemi.

Podle TULI ho také vyzkuším, je určitě dobrý.smajlik - 5

 
Bridgetj
Bridgetj - 24.9.2010 12:34

anitech: Poslala jsem ti svůj emailek. Moc děkuji

 
Elen
Elen - 24.9.2010 11:03

smajlik - 57

 
anitech
anitech - 24.9.2010 9:19

přišlo mi dnes mailem dvě stránky jablečných receptů. Tak která máte zájem napiště mi do vzkazů mailovou adresu a já vám to přepošlu ať máte o víkendu co dělatsmajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 24.9.2010 8:55

Ježiši, já dnes držím půst a tenhle článek jsem vůbec neměla otvírat.. .smajlik - 76

 
Lisa
Lisa - 24.9.2010 8:00

Dělám linecké ne s vejcem, ale jen se žloutkem, je pak daleko jemnější, křehčí a chutnější. Ten bílek to dost "ubetonuje". A chvíli předpékám jen korpus zatížený luštěninami. Když se peče třeba s hruškami (zalitými zakysankou smajlik - 16 se 2 žloutky, cukrem a lžící mouky), peču korpus předem až do zlatova (asi 20 minut), protože náplň je vlhká a těsto by zůstalo mazlavé (fuj). Před přidáním náplně těsto potřu bílkem a nechám chvilku v horké troubě - pak se nerozmočí.
A nakonec na zapečenou náplň - tu peču až 30 minut, aby ztuhla, přidám drobenku se skořicí - a peču ještě 15 minut. Můžeme se po tomhle koláči utlouct.

 
googlik
googlik - 24.9.2010 7:57

Bridgetj: ono ta náplň je měkká a po tom másle moc dobrá
suché je jen to linecké.
k tomu bych si dala jen kopeček šlehačky klasické neslazenésmajlik - 57smajlik - 57kafíčko a čajíksmajlik - 54

 
Bridgetj
Bridgetj - 24.9.2010 7:55

evropka: Jarča*: Koukám, že vytvoříme nový recept.
evropka: Ty jablka by to mohly udělat šťavňatější. smajlik - 64

 
Jarča*
Jarča* - 24.9.2010 7:35

evropka: a nahoru zakysanku?smajlik - 71smajlik - 68

 
evropka
evropka - 24.9.2010 7:32

Bridgetj: no ale ty jablka ,to by nebylo marné do toho zamíchatsmajlik - 26

 
Bridgetj
Bridgetj - 24.9.2010 7:26

googlik: Tak díky. Jeden víkend se na to zkusím vrhnout, když říkáš, že je to tak dobré. Mandle mám moc ráda. Dělám podobný koláč, ale s jabkama a je vynikající

 
evropka
evropka - 24.9.2010 7:26

TO MUSÍ BÝT ŽRÁDLOsmajlik - 47kdepak tulina,to je naše kuchtasmajlik - 46

 
googlik
googlik - 24.9.2010 7:12

Bridgetj: já si to taky říkala zda to nebude hodně sladké ale ne bylo

 
Bridgetj
Bridgetj - 24.9.2010 6:58

googlik: A není to moc sladké s tolika cukru??

 
googlik
googlik - 24.9.2010 6:51

doporučuji.ve středu jsem pekla a byl výborný
to máslo neni vařící,jen se rozpustí(vypneš oheň) -nasypeš mandle a žloutky zamícháš a je tosmajlik - 47

 
IHope
IHope - 24.9.2010 0:03

zloutky asi ne do horkeho masla, ne?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.