Pařížské řezy
Potřebujete: těsto: 125 g změklé Hery, 250 g cukru, 3 vejce, citronovou kůru, 4 lžíce kakaa, 250 g polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 1 prášek do pečiva; poleva: 200 g cukru, 125 g Hery rozpuštěné, 3 lžíce kakaa, 1 vejce; na posypání: mleté ořechy
Postup: Heru, cukr, vejce, citronovou kůru a kakao ušleháme. Pak přidáme mouku, mléko a celý prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Suroviny na polevu ušleháme, rozetřeme na upečené řezy a posypeme mletými ořechy.
"Řezy jsou rychlé a výborné," vzkazuje čtenářka s nickem Also. Děkujeme za recept a všem přejeme dobrou chuť.
4.11.2010 Rubrika: Dnešní recept | Komentářů 34 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pařížské řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.manka: moc díky, to vyzkouším, vypadá to moooc zajímavě
.slunečnice.: ja napsala taky takovou otazku - HERU tu nemaji a ani zakysanku ....
.slunečnice.:
.slunečnice.: tady se ale nemusíš omlouvat
evropka: Jarča*: Omlouvam se ale jen jsem nakoukla na ten recept...nemám tolik času a navíc se připojuji přes iPod ,příště si dam teda sakra velkyho bacha
TULI: já jsem ti to poslala omylem, sorryasi jsem na tebe zrovna intenzivně myslela
.slunečnice.: mrkni na diskusi
janik01: míchla jsem jednou tu zakysanku do uvařeného pudingu s máslem...ale už to nepamatuji,já stejně udělám asi krém svařené salko a máslo
.slunečnice.: ´to nemyslíš vážně
A musí byt Hera? Nebo muzu použit máslo.
janik01: jsem to sem napsala a není to tadyasi už mně z toho rozpustíš ve vodní lázni čokoládu na vaření a vmícháš do ní jednu zakysanku. ale neztuhne to jak poleva na cukroví jo? je to takové fajn na buchtu nebo řezy
Děvčata prosím a nebyl by recept na polevu se zakysankou? Ještě jsem to nikdy neslyšela, zní to zajímavě, ráda bych ji vyzkoušela. Děkuju moc.
TULI: jak to, Hera je přece věrná sestra másla
heru nemame - muzu s maslem , ze ano ???
Also:
řezy vypadají takhle...
manka: Jarča*: sharon: já holky taky máslo,ještě tak zlatou hanu
Ta Hera,tam cítit není,jak se to dá na to horké...tedy vytažené z trouby...
Agoj...všimla jsem si,až taď....
Právě ta poleva se má rozetřít na horké...to jim nějak vypadlo...tak to syrové vejce nevadí....
Jsou opravdu docela rychle hotové a nemají chybu...
to vypadá výborně