Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Křupavý štrúdl

Křupavý štrúdl

Potřebujete: 350 g polohrubé mouky, 250 g ztuženého tuku, 1 vejce, 1 lžíci octa, 1/2 hrnku mléka (radši méně, přidávejte postupně), asi 6 oloupaných jablek, vanilkový cukr a mletou skořici na posypání, 1 vejce na potření a moučkový cukr

Postup: Z mouky, rozměklého tuku, vejce, octa a mléka vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme vanilkovým cukrem a  skořicí. Stočíme, konce pevně stiskneme. Přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě. Hotový štrúdl pocukrujeme moučkovým cukrem. 

Lemka Moučková


13.1.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Křupavý štrúdl

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
TULI
TULI - 13.1.2011 22:26

Elí: dikes !! ja dostala takovy hlad na neco dobreho - klidne strudl i satecky s marmoskou - ze jdu snist aspon banan ....
ano, je pul JEDENACTE VECER !! smajlik - 72smajlik - 68

 
Elí
Elí - 13.1.2011 20:40

obrázek - strudl(13).jpg
tady si vezměte.Ráno jsem pekla 4 nohavice Já dělám těsto z hladké mouky.
1kg hladké mouky
1/2kg sádla
1 půlkilový jogurt,trošku soli
uhňácám a hned rozdělím na 8 nohavic 4.upeču. a zbytek dám do pytlíčků do mrazáku.

 
trpajzlik
trpajzlik - 13.1.2011 18:26

smajlik - 99jé já bych si dala, mňamsmajlik - 47

 
orinka
orinka - 13.1.2011 17:21

medunka: taky děkuju, jak jsem chytrásmajlik - 16 tak tohle mi nikdy nenapadlo! A přitom je to tak logické....Fakt, velké díky. Taky mě štve, když je náplň kolem dokola.

 
babkatapka
babkatapka - 13.1.2011 14:47

taky bych si dala kousíček!!!smajlik - 57smajlik - 57

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 13.1.2011 10:37

medunka: výborně,vyzkouším,škrob by ji mohl udržet pohromadě.Děkuji za radu.

 
evropka
evropka - 13.1.2011 10:24

kdo upeče?bych se na tenhle závin nechala pozvatsmajlik - 72smajlik - 58

 
medunka
medunka - 13.1.2011 9:46

Kočkomilka: marmeládu lze dát i do štrůdlu nebo šátečků. Teplem se ale rozteče, proto je lepší připravit si marmeládovou náplň: marmeládu lehce rozehřát a vmíchat trochu škrobové moučky (nebo maizeny), třeba i pudingu. je to potřeba dělat opatrně, aby se nedělaly hrudky nebo si maizenu předem rozmíchat v trošce vody.

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 13.1.2011 9:11

Mám od mamky recept na několik těst,ale stejně nejraději sáhnu po čerstvém lístkovém z nedaleké výrobny.Pod jablka taky dávám strouhanku.Opražení s cukrem je dobrý nápad,vyzkouším.Protože většinou peče 6-8 "nohavic", dělám jednu bez rozinek pro dceru,jednu s kokosem místo skořice a jednu,kde je skořice,rozinky a nasekané ořechy-pro manžela.
On má rád i šátečky s jahodovou marmeládou.Už jsem ji zkusila smíchat s rozdrcenými piškoty,pečlivě stisknu okraje,a stejně mi to teče po plechu.Máte nějakou vychytávku?

 
orinka
orinka - 13.1.2011 8:49

brigita: taky tak. Mám to ráda klasicky. Radši ale dělám pivní štrúdl, je tam taky ztužený tuk - což nic moc dobrého není - ale jednou za čassmajlik - 26

 
mam-ča
mam-ča - 13.1.2011 8:45

brigita: Zachycení šťávy z jablek jde udělat tak, že strouhaná jablka promícháš s trochou pudingového prášku smíchaného s cukrem. Štrůdl pak neteče.

 
brigita
brigita - 13.1.2011 8:02

Používám hladkou mouku. Na rozválené těsto nasypu trochu strouhanky, kterou osmažím na tuku s trochou cukru krupice. Zachytí při pečení tekoucí šťávu z jablek. Na jablka dám ještě hrozinky, nebo nasekané vlašské ořechy. smajlik - 61

 
Betyyna
Betyyna - 13.1.2011 7:35

smajlik - 5 dělávám taky s hladkou moukou, je to moc dobré těsto, s polohrubou vyzkouším taky!smajlik - 47

 
orinka
orinka - 13.1.2011 7:29

neznám, ale rozhodně bych dala mouku hladkou, ta je tažnější.

 
anitech
anitech - 13.1.2011 6:54

ano, tak tohle tedy křupat budesmajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77181.
    Archiv anket.