Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Skořicový korpus

Skořicový korpus

Potřebujete: 120 g polohrubé mouky, 60 g krystalového cukru, 120 g změklého másla, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci rumu, 1 sáček skořicového cukru nebo 1 zarovnanou čajovou lžičku mleté skořice

Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Do vyšší mísy vložte změklé máslo, žloutky, cukr a šlehejte (ručně nebo v robotu), až hmota nabyde a zbělá. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidávejte po lžících. Pak přidejte skořici a lžíci rumu. Nakonec vmíchejte opatrně a po lžících sníh. Do dortové formy, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou, rozprostřete těsto se skořicí, odhrňte těsto k okrajům a dejte péct. Korpus je hotový, když se okraje těsta odtahují od formy a špička nože nebo konec špejle zůstane po vyjmutí z korpusu suchý. Podávejte jen tak nebo se šlehačkou.

Lenka Moučková


4.3.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Skořicový korpus

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
aa11
aa11 - 4.3.2011 14:24

Skořice je zdravá .... takže hurá do toho:-)

 
sharon
sharon - 4.3.2011 13:59

holky , má představivost funguje....smajlik - 68

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 4.3.2011 13:53

po skořici se hubne smajlik - 68
tak to si to dám s tou čokoládou a šlehačkou

 
TULI
TULI - 4.3.2011 13:29

sharon: tak to bych si dala .... krem , cokoska , slehajda - TA PRAVA smajlik - 47

 
Also
Also - 4.3.2011 12:56

sharon: pěkně jsi to vylepšila....smajlik - 47smajlik - 64

 
sharon
sharon - 4.3.2011 11:46

dá se s ním dál pracovat - tak je to korpus...smajlik - 47

 
sharon
sharon - 4.3.2011 11:45

prokrojit a slepit karamelovým krémem, polít čokoládou , nahoru pravou šlehačku....úplně to vidím....no nic, dám si čočkofku...smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 4.3.2011 11:12

Tohle je v podstatě skořicový piškot. Žádný korpus. Leda by se něčím plnil.

 
orinka
orinka - 4.3.2011 9:47

proč se tomu říká korpus? Korpus chápu jako něco nedodělaného, základ něčeho - třeba kupovaný piškotový spodek, na který se doma něco naňahňá.

 
anitech
anitech - 4.3.2011 8:34

nosmajlik - 26prostě buchtasmajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77177.
    Archiv anket.