Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Smažené tvarohové koblihy

Smažené tvarohové koblihy

Potřebujete:  250 g hladké mouky, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 2 vejce, 2 PL cukru, 2,5 PL oleje, prášek do pečiva, olej na smažení

Postup: V míse smícháme  mouku, cukr a prášek do pečiva. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme 2,5 lžíce oleje, obě celá vejce a tvaroh. Vše dobře promícháme, nejlépe pomocí ručního mixéru s metličkami.

Do hrnce nalijeme olej do výše 5-6 centimetrů a zahřejeme. Polévkovou lžící nabíráme hrudky a sesuneme je do rozpáleného oleje, nejlépe druhou lžící, aby nás případný vystříknuvší olej nepopálil. Najednou jich smažíme tolik, aby bylo koblihy možno otáčet. Vyndaváme děrovanou naběračkou. Vkládáme na savé kuchyňské utěrky, aby vpily přebytečný tuk. Pak obalujeme v cukru. Podáváme s kvalitním čajem.

Lenka Moučková


22.3.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Smažené tvarohové koblihy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
manka
manka - 22.3.2011 13:10

tyhle tvarohové myšky máme moc rádi s bílým jogurtem, mňááám

 
orinka
orinka - 22.3.2011 9:04

tohle je dobrý a rychlý recept.smajlik - 47

 
anitech
anitech - 22.3.2011 8:24

Linda: dělají se malé, po upečení velikost tak jako pingpongový míček

 
anitech
anitech - 22.3.2011 8:23

Linda: zvedne, ale jak píše Bety, tyhle musiš spíše pomalu. Jak to vyběhne tak se to opeče dokola a vnitřek je někdy syrový. Když jsem to dělala poprvé tak jsem ty polosyrové roztrhla a znovu házela do oleje na dopečření. TRyhle koblížky se musí jíst hned za čerstva, jak víc zchladnou ,tak k večeru už nejsou tak načechrané.

 
Linda
Linda - 22.3.2011 8:01

Zvedne to jeden prásek do peciva? Tvaroh a hladká mouka jsou dost tezké smajlik - 26. Jak to chutná?

 
Betyyna
Betyyna - 22.3.2011 6:11

smajlik - 5 tvarohové koblížky mám moc ráda, zdá se mi že je musím smažit vždycky víc pomalu než obyčejné z kynutého těsta, protože ty tvarohové se smaží na povrchu nějak rychle, tak abych neměla vnitřek málo...smajlik - 31

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77176.
    Archiv anket.