Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Potřebujete: na těsto: 300 g hladké mouky, 2 PL oleje, 2 PL mléka, 2 PL cukru, 125 g změklého másla, žloutek

obloha: svazek rebarborových řapíků, smetanu nebo zakysanou smetanu, 125 g cukru, 2 celá vejce a bílek, trochu mléka a kukuričný škrob

Postup: Nejprve si připravte těsto, které řádně prohnětete a dáte odpočinout asi na 60 minut do ledničky (přikryjte miskou nebo zabalte do potravinové fólie). Mezitím omyjte rebarborové řapíky a sloupněte je. Nakrájejte je na centimetrové špalíčky. Po hodině těsto vyjměte z ledničky, rozválejte a vtlačte do koláčové formy. Na dno rozložte kousky rebarbory. Ve vyšší míse vyšlehejte vejce plus bílek, cukr, trochu mléka, 2 PL smetany a lžíci kukuřičného škrobu. Směs nalijte na rebarboru. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních Celsia asi 40 minut. 

Lenka Moučková


27.5.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Rebarborový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 28.5.2011 21:29

babkatapka: Vypada krasne smajlik - 47

 
babkatapka
babkatapka - 28.5.2011 15:48

jsem zkusila a je moc dobrýobrázek - P5250027(2).JPG

 
YXH
YXH - 28.5.2011 15:27

Ja ji pridavam nekdy do strudlu, kdyz mam moc sladka jablka, je to taky dobre.

 
nagy
nagy - 27.5.2011 13:31

když peču s kynutým těstem, dávám pod rebarboru sladký tvarohsmajlik - 64 a pak drobenku

 
ASTRUSKA
ASTRUSKA - 27.5.2011 12:53

Tak tuhle dobrotu neznám, dělám klasiku....těsto na koláče, na to rebarboru- oloupanou,nakrájenou a podušenou v kapce voda s cukrem,aby nebyla kyselá , na to drobenku.Je to mňamózní.

 
sharon
sharon - 27.5.2011 10:06

tak to může být dobrota, vyjímečně nemám výhrady...smajlik - 68smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.