Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ovocné tvarohové řezy

Ovocné tvarohové řezy

Potřebujete:

Na těsto: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 1/2 sáčku prášku do pečiva

Na náplň: 1/2 kg měkkého tvarohu, 1 kostku Hery, cukr moučku podle chuti

Na želé: 1/2 litru šťávy z kompotu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, cukr podle chuti, 1 konzervu broskví nebo 2 konzervy mandarinek, pokud máte, použijte čerstvé voce například jahody, maliny, borůvky....

Postup: Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny, po kapkách přidávejte olej. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pak do ušlehané směsi opatrně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a sníh. Vylijte na plech a pečte na 200 stupňů dorůžova.

Krém: Heru s cukrem ušlehejte na hladkou kaši a po částech přidávejte tvaroh, až vám vznikne hladký krém. Podle chuti oslaďte a natřete jej na vychladlý upečený piškot. Navrch poklaďte kousky ovoce a nakonec želé.

Želé: Šťávu z kompotu rozmíchejte s pudingem a cukrem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Nechte chvíli zchladnout a nalijte na piškot. Před podáváním nechte moučník několik hodin ztuhnout v lednici.

Lenka Moučková


1.7.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 42   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ovocné tvarohové řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-42
evropka
evropka - 1.7.2011 16:10

sharon: děkujeme paní Sharon...a že pozdravuju chlapečkasmajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31

 
sharon
sharon - 1.7.2011 16:01

Zvědavka: náš chlapeček má 192 cm.....a jak "žere" už ani nevím, je 18 let ženatej....smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.7.2011 16:00

není zač.....smajlik - 105

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.7.2011 15:58

sharon: hohohó, okopčeno, uloženo - někdy vyzkouším smajlik - 68
Díky smajlik - 58smajlik - 47

 
Kadla
Kadla - 1.7.2011 15:57

sharon: Ó, děkuji, vyzkouším smajlik - 60

 
sharon
sharon - 1.7.2011 15:52

Zvědavka: vyzkoušejte...nic se na tom nedá pokazit....já mám plechovku karamelu v lednici pořád a namleté ořechy v mrazáku....není co řešitsmajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.7.2011 15:51

sharon: S Herou do krému jsme se setkala ve více receptech, ale nedávám ji tam.

A s pečením - denně sice nepeču, ale tak 3x týdně smajlik - 20. Syn nejí, ale ŽERE smajlik - 68. Přitom má při výšce 187cm váhu kolem 70 kg, občas i míň smajlik - 82. Co bych já za to dala a ještě se tak moct pořádně najíst smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.7.2011 15:50

evropka: Kadla: holky moje....upeču korpus...6 bílků + 30dkg cukr krupice - vyšlehat + přidat 6 žloutků + 20dkg hladké mouky + dvě hrsti mletých ořechů.....upeču na peč. papíře, vychladlé rozkrájím na tři pásy....každý pás pokapu inst.kávou s trochou rumu a potřu krémem - změklé máslo vyšlehám s půlkou plechovky karamelu ( koupit hotový ) stačí půlka , jinak by to bylo moc sladké.....slepím, pokud zbyde krém potřu i po povrchu a vidličkou okličkuju, můžeš pocákat hořkou čokoládou , z pytlíku, ustřihneš malou dírku a cik-cak........nebo posypat ořechy.....korpusy si můžeš napéct večer a ráno slepit, do chladna rozležet.....smajlik - 47

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.7.2011 15:47

sharon: Taky bych se přidala k prosbě o karamelové řezy smajlik - 58

 
Kadla
Kadla - 1.7.2011 15:35

sharon: Paní sharon, mohla bych vás také poprosit o recept? Karamelové věci miluje můj synek.. :-)

 
evropka
evropka - 1.7.2011 15:28

sharon: paní sharon,mohu vás poprosit o recept?s úctou evropka

 
sharon
sharon - 1.7.2011 15:15

evropka: miluju svoje karamelové řezy...jednoduchý a dobrý....smajlik - 57

 
sharon
sharon - 1.7.2011 15:14

já jsem tak nějak přesvědčená, že Hera je fakt jen na PEČENÍ.....do krému jí cpát, to jsme jseště neslyšela....možná tak máslovou Ramu, ale máslo je máslo a když už něco peču tak na tom nešetřím, není to denně...... a želatina z pudinku mi neosychá ani náhodou a dělávala jsem to ještě chodili děcka do základky...smajlik - 68 ato je sakra dááávno......

 
evropka
evropka - 1.7.2011 14:43

manka: však jsem myslela na tvoje řezy...já budu dělat citrónový dort,ale stejně je lepší u sousedů(teda jak u kterejch)smajlik - 58

 
manka
manka - 1.7.2011 14:06

evropka: zítra budu péct asi 100 věnečků

 
orinka
orinka - 1.7.2011 13:47

pro Heru do krému mluví pouze to, že se dobře roztírá. Je ale lepší si včas vzpomenout a to máslo z ledničky vytáhnoutsmajlik - 68

 
evropka
evropka - 1.7.2011 13:38

Heru sestru másla jen do těsta...není nad máslíčko,dala bych si nějaké řezy,kdyby někdo pozvalsmajlik - 72

 
Světlonoska
Světlonoska - 1.7.2011 13:24

smajlik - 76NA želé ze želatiny většinou zapomenusmajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 1.7.2011 13:21

manka: Dělám většinou z pudingu...ale ted moc nepeču,muj smajlik - 100předstírá dietusmajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.7.2011 13:12

orinka: Tak já u nás koupím Heru za 13, - a máslo za 27, což teda rozdíl je. Ale i přes to do krému jedině máslo.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-42
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.