Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Nadýchaný makovec

Nadýchaný makovec

Potřebujete: 18 dkg ml.máku, 25 dkg cukru krupice, 35 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 kávovou lžičku jedlé sody, 1 kávovou lžičku skořice, velkou lžíci citronové šťávy, cca 2,5 dcl mléka, 2 dcl oleje

Postup: Ze všech surovin vymíchejte těsto a pečte na vymazaném a vysypaném plechu. Hotový makovec můžete ozdobit dle vlastní chuti například čokoládovou polevou apod.

Recept nám poslala čtenářka sharon. Děkujeme.

Lenka Moučková


29.2.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 18   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Nadýchaný makovec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
TULI
TULI - 29.2.2012 14:09

sharon: JEE - TAKY MAM V MRAZAKU POSLEDNI NAML. MAK smajlik - 47

 
*Severka*
*Severka* - 29.2.2012 12:52

Proč ty obrázky nejdou zvětšovat? Bych se krásně pokochala...

 
magic11
magic11 - 29.2.2012 12:47

Sharon, díky, hned si píšu, mám ho ráda, chlapi to taky jednou přežijísmajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 29.2.2012 10:19

takže dámy, vejce v receptu skutečně není a prdopeč se sodou je ve více receptech, myslím že ta soda moučník ještě více " nadýchne"....fosfáty nefosfáty, ty jsou dnes všude a po sodě nepálí žáha...smajlik - 68
orinka: ano, citronová poleva je na něj moc dobrá.......
u nás se teď hodně makuje protože mám plný mrazák namletýho máku , tak ho přece nevyhodím....smajlik - 68

 
evropka
evropka - 29.2.2012 9:37

manka: jjsmajlik - 63

 
manka
manka - 29.2.2012 9:10

evropka: no to jo, ale když na mě je těch fosfátů tam pak až dost

 
evropka
evropka - 29.2.2012 9:06

ale to někdy je v receptech prdopeč i soda

 
manka
manka - 29.2.2012 9:01

Aja: to taky nechápu, ale já dám jen bio prdopeč

 
Aja
Aja - 29.2.2012 9:00

Jen mi vysvětlete, proč je tam prdopeč i soda?

 
orinka
orinka - 29.2.2012 8:56

Světlonoska: a v době, kdy jedno vajíčko stojí přes pět korun, musí být člověk rád, že najde recept bez vajecsmajlik - 14

 
orinka
orinka - 29.2.2012 8:53

Otylka: přesiju si moučkový cukr, jeden bílek a přikapávám citronovou šťávu. Musí se to chvilku třít, až je to hladké a lesklé, potom se povrch studeného moučníku natře marmeládou, aby se zalepily póry a na to se pak natře poleva.

 
Aja
Aja - 29.2.2012 8:48

manka: Hladkou dávám normálně. Vyšlehám vejce s cukrem, horkou vodu, olej, hl.m. a prdopeč...to je můj základ a pak přidám mák nebo ořechy nebo co mám...

 
Světlonoska
Světlonoska - 29.2.2012 8:26

puntik: Bez vejce se nic nestanesmajlik - 66peču tak častosmajlik - 77

 
Světlonoska
Světlonoska - 29.2.2012 8:26

smajlik - 47sharon:makovec milujismajlik - 94

 
puntik
puntik - 29.2.2012 8:16

já nevím, ale nějak tam postrádám vejce..

 
Otylka
Otylka - 29.2.2012 7:41

orinka: a jak děláš tu polevu?smajlik - 64

 
manka
manka - 29.2.2012 7:02

a je tam dobrá ta hladká mouka?měla jsem recept od mamky na makovec s ovesnýma vločkama a nemůžu ho vůbec najít.

 
orinka
orinka - 29.2.2012 6:59

poctivý a dobrý makovec.smajlik - 47 Já ho mám ráda s citronovou polevou, tzv. ledem.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77189.
    Archiv anket.