Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Potřebujete: (ingredience měříme na hrnek = cca 200 ml) 4  vejce (žloutky zvlášť), 1 hrnek cukru, 2 hrnky poloh.mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citr.kůra, 1 kelímek smetany ke šlehání, tuk a mouku na vymazání a vysypání formy

Postup: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, přilijeme smetanu a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Středně velkou formu na beránka vymažeme a vysypeme moukou, předehřejeme troubu a pečeme zhruba 45 minut. Hotového beránka nacukrujeme, pod krk uvážeme mašli, očička vpíchneme z hřebíčku a nosánek rozinkou.

Dělávám 2 - 3 beránky a ten náš většinou ztvrdne tak, že jej pak dá manžel do rybníka rybám, protože jej mám na tácku na ozdobu.

Za recept děkujeme čtenářce sharon.

Lenka Moučková


23.3.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Šlehačkový beránek

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Lissie
Lissie - 26.3.2012 13:04

Santé: Díky za info, ale já už pár silikonových forem mám a jsem s nimi moc spokojená. Že člověk nemusí vymazávat a vysypávat a všechno jde suprově ven. Tak asi hold jak to komu vyhovuje... Já právě už i ty, co mám, tak teď kupuju znovu silikonové.

 
sharon
sharon - 25.3.2012 12:31

denda04: smajlik - 68smajlik - 68 hlavně že ho tam poslala.....smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 25.3.2012 10:44

krasaka: neva aspoň víme o Tvém smajlik - 40 co a jak ???smajlik - 99smajlik - 58

 
krasaka
krasaka - 25.3.2012 10:20

sorry - to sem fakt nepatřísmajlik - 55smajlik - 55smajlik - 55

 
sharon
sharon - 25.3.2012 10:09

kubikm: nezkoušela, ale proč ne....důležité je aby šel vyklopit.....

 
sharon
sharon - 25.3.2012 10:08

krasaka: sis popletla auditko....smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
kubikm
kubikm - 25.3.2012 9:47

sharon: nezkoušelas - babi někdy dávala vaječnej koňak do šlehajdy a potom dala míň cukru...ale recept na to nemám

 
kubikm
kubikm - 25.3.2012 9:44

krasaka: smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
TULI
TULI - 24.3.2012 16:20

Also: dik - tak 250 ml smajlik - 47

 
krasaka
krasaka - 24.3.2012 13:22

smajlik - 40 je dnes protivný, až jsem ho musela poslat do prdele /ale jemu to nevadísmajlik - 68, jen si vlezl pod stůl/ - je zataženo, mám práce jako na kostele, nahoře viselo prádlo, všechno schovat kdyby pršelo a on chodí sem a tam - budto přijde bouřka, nebo potřebuje ven, ale dveře jsou otevřené a samotnému se mu nechtělo ani ráno - a to jsem si chtěla po obědě zdřámnout - dala jsem si kousek sekané+zelí+chleba - ani jsem nestihla uvařit bramborysmajlik - 55a konečně jsem otevřela jedno černé Krušovické, mám ho tady od lednasmajlik - 31

 
Also
Also - 23.3.2012 20:26

Na berana mám taky recept se smetanou...smajlik - 64
Ale taky spíš nechávám jako dekoraci....smajlik - 64

 
Also
Also - 23.3.2012 20:24

TULI: Smetany se dělají buď 200 ml,nebo 250ml...tak tady je myšlena ta...smajlik - 64

 
TULI
TULI - 23.3.2012 18:33

myslim - ze recept dobry , rychlovka .. beranka nemam , ale muzu udelat BABOVKU smajlik - 47 prosim te - a jeste kolik je kelimek smetany ? my mame pul litru ...ale to asi ne ??? smajlik - 64

 
sharon
sharon - 23.3.2012 15:31

janulka49: není začsmajlik - 54smajlik - 54......Santé: na veškeré formy je super olej ve spreji, jmenuje se MISTR PEKAŘ...je sice dražší , ale já jej mám snad skoro rok a pořád ještě stříká...smajlik - 68někdy jím přestříknu i pečící papír.....

 
janulka57
janulka57 - 23.3.2012 12:15

sharon: Věruš,moc děkuji za recept.smajlik - 56smajlik - 61smajlik - 31

 
janulka57
janulka57 - 23.3.2012 12:15

Určitě upeču....smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 31

 
Santé
Santé - 23.3.2012 11:45

Lissie: Nechci ti brát iluze, já mám silikonovou bábovku a smajlik - 66smajlik - 66, zpočátku se mi v ní peklo dobře, ale už v ní nepeču, přichytává se, je měkká... lepší aspoň pro mě je normální - já mám něco jako teflon a ta je fakt mnohem lepší smajlik - 31

 
Lissie
Lissie - 23.3.2012 10:12

Jé, tak na pečení beránka se už těším. Nikdy jsem ho nedělala, protože jsem neměla formu. Dělala jsem si zálusk na rodinnou, ale zřejmě z toho nic nebude. Tak jsem si letos konečně koupila silikonového beránka a konečně dodržím tradici. Vybraný recept ještě nemám, tak uvidíme...

 
sharon
sharon - 23.3.2012 9:47

nikísek: s celou šlehačkou nemůže být dusivej.....smajlik - 68 ta je tučná....musíš vyzkoušetsmajlik - 42

 
nikísek
nikísek - 23.3.2012 9:45

jé to bude takovej ten dusivej co?smajlik - 63 naše mamča dělá tvarohovýho, ten je bájo, takovej vláčnej, zmizí hnedkasmajlik - 32smajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.