Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pudingový piškot

Pudingový piškot

Potřebujeme: 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačku v prášku, strouhanou čokoládu. Na krém: 1/2 l mléka, 2 jahodové (nebo jiné) pudinky, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh, 250 g hery.

Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj zašleháme vanilkový cukr, tvaroh a heru. Žloutky ušleháme s cukrem a po lžících přidáváme vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Piškot, upečený ve vymazaném a vysypaném plechu, potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.

Lenka Moučková


21.6.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pudingový piškot

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Jehlička
Jehlička - 21.6.2012 22:11

Tak do krému Heru bych nedala v žádném případě smajlik - 66 to by mi nikdo nejedl a já taky ne fuj! A že už mám krémů udělaných nespočet.smajlik - 4

 
Světlonoska
Světlonoska - 21.6.2012 17:09

smajlik - 55Já znám asi z Prostřeno či Vaříme s Italem,piškot -místo mouky se nasype čokoládový puding místo mouky,je výborný,nadýchaný

ale tohle si neumím předtavit a fotka se nedá zvětšitsmajlik - 67

 
YXH
YXH - 21.6.2012 16:01

sharon: Taky delam bez snehu. Spetku soli, 4 vetsi nebo 5 mensich vajec a 1 hrnek cukru uslehat do zpeneni az je to hodne svetloucke, lehce zamicham 2 hrnky hladke mouky (ma byt polohruba, ale ta tu je silene draha a hruba neni vubec), A sup s tim do trouby. Kdyz chci trochu vyssi, pridam asi 1/2 lzicky pr do pec. Delam ho tak uz asi 30 let a neni suchy ani tezky. Pouzivam na rolady i na dorty.

 
evropka
evropka - 21.6.2012 13:49

...si z nás dělaj kozáky faktsmajlik - 68

 
PEGG
PEGG - 21.6.2012 12:19

sharon - 21.6.2012 11:09 - taky dělám piškot, že jen šlehám celá vejce s cukrem a troškou horké vody a je super.
Taky mě zarazila ta hera a šlehačka. Do toho krému bycha dala místo té hery např. jahody.

 
manka
manka - 21.6.2012 11:25

sharon: já do něčeho sníh nedávám, třeba když peču dort, ale do rolády našlehám prvně bílky, pak do nich cukr, pak po jednom vešlehávám žloutky a pak lehce vmíchám mouku. Mám to v jedné míse, tak žádný nádobí navíc a je super.

máš ji moc pěknou, ale já s marmeládou moc ráda nemám, to spíš se šlehačkou a ovocem. Ale když je nouze, tak i s tou marmoškou se dá zblajznout.

 
sharon
sharon - 21.6.2012 11:10

obyčejná s marmeládou......smajlik - 68

 
sharon
sharon - 21.6.2012 11:10

manka: kukni...obrázek - 1334310875_9251(2).jpg

 
sharon
sharon - 21.6.2012 11:09

manka: a já četla že pokud se šlehá el. šlehačem ani není potřeba vejce oddělovat, už jsem tak dělala roládu několikrát a byla výborná......

 
manka
manka - 21.6.2012 10:52

sharon: taky mě ta prášková šlehačka zarazila, ale ony ty recepty jsou takový skoro pořád, tak co se tomu divíme ne? proč vůbec cokoli do piškotu přidávat? myslím, že stačí vajíčka, cukr, mouka, samože vajíčko rozdělit na žloutky a bílky na sníh. no a nahoru stačí krém z toho tvarohu a bude to mňam

 
sharon
sharon - 21.6.2012 10:41

a proč práškovou šlehačku ??? a ten krém taky hrůza....mě by zajímalo jestli ty recepty někdo ze čtenářek posílá nebo kam na ně paní Moučková chodí.....?????
do krému jedině máslo....dnes měly v Globu máslo dr.Halíř za 21 kč což jde....tak raději to než heru...

 
manka
manka - 21.6.2012 10:27

jak může dát někdo do krému Heru nepochopím nikdy.

 
anitech
anitech - 21.6.2012 7:38

JanaRad: tak Heru opravdu nee, ale taková ta Zlatá Haná nebo něco, co jde i na chleba by tam jít mohlo.

 
JanaRad
JanaRad - 21.6.2012 6:53

Mohlo by to být dobré, ale dávat do nepečeného krému heru, br!

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.