Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Broskvový koláč s krémem

Broskvový koláč s krémem

Potřebujete:

  • 250g polohrubé mouky
  • 150g měkkého tvarohu z vaničky
  • 75g moučkového cukru
  • 75 g másla
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 10 velkých broskví

Krém:

  • 4 vejce
  • 2 zakysané smetany
  • 120g cukru moučka
  • 1 vanilkový pudingový prášek

Postup:

Vejce, změklé máslo, tvaroh a cukr vymícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které pomoučenýma rukama vymačkáme do máslem vymazaného plechu, po obvodu vymačkáme asi 2cm vysoký okraj. Hustě poklademe broskvemi, čím více, tím lépe. Zalijeme krémem (všechny ingredience pouze vyšleháme dohromady). Dáme péct do trouby na cca 40 min, při 180°C, dokud není povrch růžový.

Není to můj původní recept, někde jsem ho před časem „vygůglila“. Nicméně se o něj s vámi musím podělit, protože se bez nadsázky jedná o nejlepší ovocný moučník, který peču (a že jsem zkušená pekařka). Je možné použít téměř jakékoliv ovoce, nedostižný je tento koláč s vypeckovanými třešněmi, můžete ho zkusit i s višněmi nebo meruňkami, v případě kyselejšího ovoce ho jen před zalitím krémem pocukrujte.

Dobrou chuť přeje Sofffie

Lenka Moučková


6.8.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Broskvový koláč s krémem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Arna
Arna - 7.8.2012 23:03

Tak jsem ho dnes upekla, je docela dobrý, ale nevím proč se píše "krém", já to měla velmi tekuté a výsledný efekt jako obyč. pudink. Ty broskve jsou v tom dobré,ale je to celkově docela drahý koláč, mám jednodušší recept a hlavně levnější. Když ho budu chtít udělat svátečnější, udělám tu zakysanku navrch, buď s čokoládou nebo s ušlehanou šlehačkou.

 
Arna
Arna - 7.8.2012 21:13

Tak jsem ho dnes upekla, je docela dobrý, ale nevím proč se píše "krém", já to měla velmi tekuté a výsledný efekt jako obyč. pudink. Ty broskve jsou v tom dobré,ale je to celkově docela drahý koláč, mám jednodušší recept a hlavně levnější. Když ho budu chtít udělat svátečnější, udělám tu zakysanku navrch, buď s čokoládou nebo s ušlehanou šlehačkou.

 
Arna
Arna - 7.8.2012 21:07

Tak jsem ho dnes upekla, je docela dobrý, ale nevím proč se píše "krém", já to měla velmi tekuté a výsledný efekt jako obyč. pudink. Ty broskve jsou v tom dobré,ale je to celkově docela drahý koláč, mám jednodušší recept a hlavně levnější. Když ho budu chtít udělat svátečnější, udělám tu zakysanku navrch, buď s čokoládou nebo s ušlehanou šlehačkou.

 
orinka
orinka - 6.8.2012 7:40

konečně normální nepřeslazený a zdravý moučníksmajlik - 47

 
magic11
magic11 - 6.8.2012 7:31

vypadá úžasně a nedá moc práce, jdu do něj a píšu si smajlik - 5smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.