Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Potřebujete:

Na těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 125 g Hery, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, meruňkový nebo rybízový džem na pomazání těsta.

Na náplň: 2 čtvrtkilové kostky měkkého tvarohu, 1 a půl hrnku mléka, 1/4 hrnku oleje, 1 vejce, 1 vanilkový pudink, 1/2 hrnku moučkového cukru.

Postup: Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále a namačkáme do vymazané, hrubou moukou vysypané koláčové formy i po stranách (asi 1,5 cm). Potřeme zavařeninou a na to rozetřeme umixovanou tvarohovou náplň. Urovnáme a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160 °C. Koláč necháme vychladnout a pak teprve krájíme na řezy. Po vychladnutí doporučujeme dát ještě na chvíli do lednice a teprve potom krájet.

Lenka Moučková


13.8.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,2/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tvarohový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 13.8.2012 15:40

dcery přítel rád na snídani sladké, tak něco trochu jiného než co peču. Zkusím.

 
mam-ča
mam-ča - 13.8.2012 11:48

Když se tvaroh ještě navrch poklade půlkami meruněk, vypadá to hezky a taky to dobře chutná. smajlik - 5

 
sharon
sharon - 13.8.2012 9:04

to může být dobrota, vyzkouším....smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.