Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Nepečený dort s čokoládovou polevou

Nepečený dort s čokoládovou polevou

Ingredience: asi 4 zakysané smetany, jahody, piškoty, moučkový cukr, čokoládová poleva.

Postup: Smetanu smícháme s cukrem, na dno formy navrstvíme piškoty, na ně smetanu a na ni pokrájené jahody. Opakujeme vrstvení tak, že poslední je zakysaná smetana. Dáme vše ztuhnout do lednice a polejeme čokoládovou polevou.
Asi den necháme odpočinout v lednici a můžeme podávat. Rozdělíme porce na talíř, na každý stříkneme šlehačku a dáme jahodu.

Lenka Moučková


24.8.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Nepečený dort s čokoládovou polevou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
Bellana
Bellana - 27.8.2012 9:16

krasaka: Malakov a tiramisu jsou dost odlišné moučníky. Společné mají jen to, že jsou nepečené a z piškotů. Taky odlišujeme různé bábovky podle toho, jak se připravuje těsto - třená, piškotová, olejová atd.
Nejsem purista, pokud se týká jídla. Je mi jedno, jestli moučník je připravený tím správným způsobem, pokud mi chutná. Receptů na nepečené dobroty jsem poznala hodně, každý má svůj půvab a každému chutná něco trochu jiného. Na mě je pravé tiramisu a pravý malakov příliš tučné, mám raději tyhle lehčí formy se zakysanou smetanou.

 
krasaka
krasaka - 26.8.2012 14:12

sharon: to ovoce se tam dávalo od pradávna, ale když v zimě nebylo - tak byl dortík jen s krémemsmajlik - 57 - jde tu o tzv.''snobskou prestiž'' toho, kdo raději bude tvrdit ''dnes dělám ke kávě TIRAMISU'' - nežli by řekl - dnes si dáme dort Malakov - to už zní obyčejněji a to se dnes nenosísmajlik - 48 /když už nevládnu cizími jazyky, aspon budu používat cizí názvysmajlik - 68/

 
denda04
denda04 - 26.8.2012 7:52

já to dělám taky tak jen nahoru uvařenej pudink my máme rádi vanilkovej ,ale může být kdo jakej má rád je to OK samo nehoru kopec šlehajdy smajlik - 58smajlik - 57sharon:smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47 taky tak

 
sharon
sharon - 25.8.2012 8:57

krasaka: a proč by si nemohl člověk udělat to co mu chutná ? to nemá se světovostí nic společného.....

 
sharon
sharon - 25.8.2012 8:56

r1911: já znám Malakov bez ovoce , myslím že tam nepatří a je to zcela něco jiného.........evropka: smajlik - 44

 
YXH
YXH - 24.8.2012 15:03

krasaka: smajlik - 47

 
evropka
evropka - 24.8.2012 14:21

sharon: smajlik - 56dám ti ochutnatsmajlik - 44

 
r1911
r1911 - 24.8.2012 12:20

já jsem ještě Malakov neměla - nebyla příležitost, ale klidně zkusím

 
kubikm
kubikm - 24.8.2012 12:10

krasaka: smajlik - 47
http://www.recepty.cz/recept/malakov-dort-stary-recept-po-prababicce-14507

 
Milda3
Milda3 - 24.8.2012 11:51

krasaka: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
dadka
dadka - 24.8.2012 11:36

krasaka: 10.39
Přesně tak...dort Malakov dělávala už moje maminka, dávala na piškoty pokapané kávou a rumem meruňky nebo brosve a krém. Já krémy nemám ráda, tak jsem dávala hustý vanilkový puding a teď dávám zakysankuJahody teď maj jsou už po sezoně, tak opravdu dám ty meruňky, nebo broskve, ale musí být hodně zralé.

 
krasaka
krasaka - 24.8.2012 10:39

a stejně mne nikdo nepřesvědčí, že jako první tady byl ryze český ''dort Malakov'' /http://recepty.vareni.cz/nepeceny-dort-malakov/ - i zde bylo možno improvizovat s ovocem a dělala ho již moje prababička /1860-1920/, recept se předával dále /maminka míchala máslo se šlehačkou, dlouhé piškoty namáčela v silné kávě s rumem a ovocem zdobila dort nahořesmajlik - 57/- dnes jenom samé Tiramisu sem a Tiramisu tam /zřejmě se v Itálii usídlila větší česká komunita a naučila Italy tuto pochoutku připravovatsmajlik - 68/ - Češi vždy chtějí být světoví a domácími recepty mnohdy pohrdajísmajlik - 48 /každému, co jeho jestsmajlik - 55/ - možná, že by se dalo někde vyzkoumat, zda něco podobného již nedělala M.D.Rettigovásmajlik - 26 /1785-1845/smajlik - 54

 
magic11
magic11 - 24.8.2012 10:35

sharon: dík za tip smajlik - 47

 
sharon
sharon - 24.8.2012 9:55

magic11: doporučuju šlehat vše dohromady , budeš překvapená jaký krém z toho vznikne a přidám jen vanilkový cukr....

 
magic11
magic11 - 24.8.2012 9:52

sharon: budu to muset vyzkoušet, všude o něm čtu samou chválu smajlik - 47

 
sharon
sharon - 24.8.2012 8:59

evropka: nááááhodou, žádná kaše, to ztuhne jako málo co....smajlik - 68

 
sharon
sharon - 24.8.2012 8:58

evropka: to si my socky nemůžem dovolit....smajlik - 68 až budeš v důchodu bude ti i zakysanka dobrá....smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 33

 
evropka
evropka - 24.8.2012 8:49

já to odmítám dělat jen ze zakysanky..to není dezert ale ovocná kaše...míchám to s mascarponesmajlik - 26

 
r1911
r1911 - 24.8.2012 8:18

sharon: dělám bez likéru a v zimě dávám kompotované mandarinky, já je mám ráda - chutná mi to víc než pravé tiramisu

 
sharon
sharon - 24.8.2012 8:10

magic11: tak ty já až v zimě, my máme rádi piškoty polité kafem s Amaretem a proložené vyšlehaným pomazánkovým máslem se šlehačkou i když to máslo kdekdo zavrhuje nám to tak chutná.....smajlik - 26

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.