Koláč s čepicí
Potřebujete: 1 dávku lineckého těsta do kulaté koláčové formy, 4 bílky, 4 lžíce moučkového cukru, 1-2 kyselejší jablka podle velikosti, rybízovovou zavařeninu, špetku soli
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Linecké těsto rozprostřeme rovnoměrně do koláčové formy a těsto vtlačíme i do vlnitých okrajů. Vložíme do trouby a bez náplně základ předpečeme - asi 15-20 minut. Těsto by mělo být v podstatě upečené. Kyselejší jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Základ koláče z lineckého těsta potřeme zavařeninou a jablka jako šupiny na ni naskládáme. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, do kterého postupně přidáváme moučkový cukr. Sníh pak navršíme na jablka. Koláč vložíme do trouby, kde jsme nyní snížili teplotu na 100 °C, a "sušíme" 10-15 minut.
17.5.2013 Rubrika: Moučníky | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koláč s čepicí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Světlonoska: Presne tak, taky jsem si rikala ze to jsou hrabenciny rezy Jenom do bilku davam jemny krystalovy cukr. Jsou hustejsi, s mistnim mouckovym cukrem mi to nejde, tady do nej pridavaji trochu skrobu, tak to nezhoustne tak jak by melo.
Mam jablka, tak bych je mela jeste udelat nez pojedeme, Dobry napad dekuju redakci
Připomíná mi to Hraběnčiny řezybude to také dobré