Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Roláda bez mouky

Roláda bez mouky

Potřebujeme:

5 vajec

100g cukr moučka

2 -3 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa

Mascarpone

Marmeláda – jakou máte rádi

1 šlehačka

Trošku másla či jiného tuku na pečení a strouhaného kokosu

Postup:

Vejce rozdělím na bílky a žloutky. Bílky ušlehám v tuhý sníh. Žloutky ušlehám s cukrem a kakaem a pomalu zapracuji vyšlehané bílky.

Pečící papír vymažu tukem a vysypu kokosem, rozetřu na nej těsto a peču v rozpálené troubě na 190stupňů asi 10 min.

Na upečené těsto položím vlhkou utěrku a krásně sroluji a nechám vychladnout. Vychladlou roládu opět rozroluji a namažu dobrou marmeládou. Mascarpone spojím s vyšlehanou šlehačkou a podle chuti dosladím, namažu na marmeládu a opět zaroluji. Podávám po vychlazení.

Dobrou chuť Vám dnes přeje evropka

Linda


5.8.2014   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 20   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Roláda bez mouky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 11.8.2014 11:38

mascarpone neni asi nijak moderni, je to stary syr, jen se asi kdysi nedal prevazet a tak se k nam dostal pozdeji.
Je to syr, ktery se da pouzivat jak do slanych tak i sladkych varianr.
Take ho nekupuji kazdy mesic. mazna horsi co jime, jsou ty skrobove jogurty, jejich kvalita a cena to se nerovna.

 
Světlonoska
Světlonoska - 6.8.2014 20:59

smajlik - 76Ano,souhlas,také to mám ve svých receptech jako Váneksmajlik - 47

mascarpone neuznávám,vypadá to sice možná noblesně, ale kvuli tomu názvu se neposadím na ..pozadísmajlik - 66nápln dám podle sebe,ne tuhle,že je moderní ..smajlik - 67smajlik - 34smajlik - 58smajlik - 59a za ty peníze už vůbec nesmajlik - 23

 
Arna
Arna - 6.8.2014 20:14

Omlouvám se za ten hrubý výraz, ale fakt mě to nadzvedlo. Dnes pokud v receptu není něco světového, tak to není ono. Kde je naše česká klasika? To samé to tiramisu či jak se to jmenuje. Léta dělávám různé nepečené moučníky či dorty, buď s tvarohem a želatinou nebo zakysanka+cukr+ rum. A prý je to mnohem lepší než tiramisu.

 
Arna
Arna - 6.8.2014 20:11

Souhlasím se sharon, peču ji již léta a jen s jednou šlehačkou bez cukru. Nechápu proč se naše "klasické" české recepty musí prznit nějakým italským svinstvemsmajlik - 36smajlik - 36smajlik - 36

 
sharon
sharon - 5.8.2014 17:42

nagy: tahle roláda se peče ...no abych nekecala tak 20 let....smajlik - 68

 
nagy
nagy - 5.8.2014 15:47

no prima, holka je alergická na pšenici, čili na mouku, mám zase další receptsmajlik - 47

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 5.8.2014 12:12

Jarča* - 5.8.2014 10:31
vcera jsem koupila v Lidlu maji v akci


evroka, kdysi jsem nejakou bez mouky delala.
mam take smulu, kdyz chci ztahovat papir. Diky za pripomenuti.

 
evropka
evropka - 5.8.2014 11:03

Jarča*: jaru klidně jen se šlehajdousmajlik - 58
sharon: HelenaPa: děvčata ale asi tím jak je lehounká se raději tím vymaštěným papírem jistímsmajlik - 64

 
Jarča*
Jarča* - 5.8.2014 11:02

sharon: to jo, díky, já se bála, že jsem 100 let za opicema, když to neznámsmajlik - 68

 
HelenaPa
HelenaPa - 5.8.2014 10:58

evropka: papír nemastím a sundám ji. Jen kraje lehce poodhrnu nožíkem a jde to v pohodě sundat.

 
sharon
sharon - 5.8.2014 10:46

evropka: pečící papíry jsou dva ....hnědý a bílý...jeden z nich je lepší - bílý.......smajlik - 68

 
sharon
sharon - 5.8.2014 10:44

Jarča*: v Globuse ho mají mezi sýrama....jak je Gervais - žervé sýry apod.....a v Lidlu taky , je moc dobrý ale dost drahý....smajlik - 26 ta roláda je dobrá i jen se šlehačkou , dělávám jí roky a bez marmelády......kakaovou roládu bez mouky a se dvěma šlehajdama.....smajlik - 47

 
Jarča*
Jarča* - 5.8.2014 10:31

evropka: smajlik - 47smajlik - 57smajlik - 5
Roládu dělám, ale z klasického těsta. Tohle vypadá moc lákavě - jen se přiznám, že jsem ještě nikdy nekupovala mascarpone a ani bych nevěděla, kde ho v krámu hledatsmajlik - 72smajlik - 68

 
evropka
evropka - 5.8.2014 10:19

díky holky,jen fakt musím namastit a vysypat peč.papír jinak to nesundám

 
dadka
dadka - 5.8.2014 10:08

Takovou bleskovou dělala moje teta. Moc mi chutnala. O víkendu udělám.smajlik - 47

 
sharon
sharon - 5.8.2014 8:49

mňááám ...dnes bych si dala tak půlku....smajlik - 57smajlik - 57

 
HelenaPa
HelenaPa - 5.8.2014 7:00

Dělám ještě jednodušeji a taky to je super. Ty vajíčka šlehám vcelku s cukrem, nakonec přidám kakao. Peču na pečicím papíře jen tak. Po uečení spřiložim druhý papír, sloupnu, sroluju a nechám vychladnout. Plním šlehačkou. Stačí 1 ks. Bez cukru a ztužovače. A všichni si chválí, jaká je lehká, vláčná.

 
orinka
orinka - 5.8.2014 5:47

Dvakrát dobré!!smajlik - 47

 
orinka
orinka - 5.8.2014 5:47

Roláda Vánek! Blesková a vynikající. Já mám jako náplň do ní 2 šlehačky se ztužovačem, i barevně je krásná.

 
orinka
orinka - 5.8.2014 5:47

Roláda Vánek! Blesková a vynikající. Já mám jako náplň do ní 2 šlehačky se ztužovačem, i barevně je krásná.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 115299.
Archiv anket.