Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pivní štrůdl

Pivní štrůdl

Potřebujeme:

500 g hladké nebo polohrubé mouky

250 g (1 kostka) tuk Omega

1/4 l piva

špetka soli

Postup:

Na vál dáme mouku, do ní nastrouháme tuk a zaděláme pivem. Necháme odpočinout. Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme na 4 placky a plníme buď na sladko jablky nebo tvarohem, nebo na slano: kečup, šunka, sýr, vejce a co dům dal.

Peču asi 20 minut v plynové troubě na 8, nejsou tam stupně. Pak ho zkontroluju a pokud ještě nemá tu správnou barvu, nechám ho ještě chvilku.

Podávám dobrým přátelům.

Linda


5.1.2015   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pivní štrůdl

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ivi
Ivi - 7.1.2015 13:40

Taky ten štrůdl dělám kam až moje paměť sahá. Kuchařce, která to těsto vymyslela ručičky pozlatit! smajlik - 47

 
mariena
mariena - 5.1.2015 18:50

Dělám ten štrůdl léta,je doopravdy výborný a hlavně rychlý.smajlik - 47

 
Linda
Linda - 5.1.2015 12:43

.... ja se na nej chystam od te doby co jsem ho dostala do mailu, ale zatim nejsem dostatecne vyhladovela smajlik - 16...vypada velice jednodusse, rychle ahlavne z hladky moukysmajlik - 47...koukam, ze jsem zapomela napsat od koho jsem ho dostala smajlik - 55, ted uz je to jedno

 
orinka
orinka - 5.1.2015 11:58

Připojuju se k předešlým, je výborný. Těsto se dá vyválet úplně tence a netrhá se, nelepí na podložku, prostě nemá chybu. Autor a vynálezce by měl mít pamětní desku!

 
Arna
Arna - 5.1.2015 11:15

Tento štrůdl dělám už víc jak 20 let, tenkrát mi ten recept dala sestra. Vždy chutná, jak s jablky, tam na slano se zelím.
Před pečením potírám vejcem a posypu slunečnicovými semínky.

 
tornado-lou
tornado-lou - 5.1.2015 8:36

Jojo. Jiny strudl nedelam. Tohle se vzdycky povede + zadny cukr v teste.uplne jednoduche.