Tvarohový dort s melounem
Potřebujete:
Na korpus: 100 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 200 g křehkého müsli.
Na krém: 1 malý meloun, 175 g odkapaných kompotovaných mandarinek nebo broskví, 1 sáček směsi na smetanový tvarohový dort od Dr. Oetkera, 500 g tvarohu, 250 ml smetany.
Postup: Korpus připravíme tak, že nalámeme na větší kousky obě čokolády, dáme je do kastrůlku a rozpustíme ve vodní lázni. Pak do nich zamícháme müsli. Vzniklou hmotu ještě zatepla naneseme na dno dortové formy o průměru 26 cm, uhladíme a uložíme na půl hodiny do ledničky.
Meloun rozčtvrtíme, zbavíme semínek a oloupeme. Tři čtvrtiny nakrájíme na kostičky, zbytek na plátky. Šťávu z kompotu dolijeme do půllitru vodou. Z Oetkerovy směsi, tvarohu a šťávy připravíme krém. Smetanu ušleháme, do ní zamícháme melounové kostičky a 2/3 kompotu. Krém natřeme na vychlazený spodní díl dortu a dáme ještě na 4 hodiny chladit. Povrch dortu ozdobíme zbylým kompotem a melounovými plátky.
8.8.2007 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tvarohový dort s melounem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Z celého receptu by mi nejvíc chutnal samotný vychlazený meloun - a klidně i s peckama! Až přijdu domů, tento můj okleštěný recept rozhodně vyzkouším, jeden kus melouna se chladí v lednici
Meryl: mě by osobně potěšilo vidět mé recepty i jinde .... proto říkam že vladka bude ráda
toho jsem dodal protože mě bylo jasný, že budu zase za šťouru
Ota: to máš těžký, recepty lidi sbírají různě, různě si je poupravují podle své chuti... Já sama třeba ani nevím, odkud jsem čerpala recepty na všechny jídla, která vařím. Něco člověku přijde mejlem, něco si opíše u kámošky, pak si tam přidá něco svýho, vylepší si to...Taková lidová tvořivost
myslím, že vladka z Labužníka bude mít radost ... její recept zmutoval použitím červeného melounu ze zeleného cukrového .... jen jsem tak pátral jestli není receptik na zelený meloun
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=26126
Čím se dá nahradit Oetkerova směs,je to něco jako ztužovač?
zajímavé ... ale jak se znám u nás by se to spapalo už během přípravy kdepak čekat 4 hodiny
mimochodem jsou i bezpeckové melouny .... a přemýšlím jestli by se nedal použít i zelený meloun
to vypada lakave, meloun mivame porad v lednicce, jen je to na me docela piplacka, tak az bude cas...zatim se mi zda jednodussi meloun nakrajet a prikusovat k nemu cokosku, slehacku klidne vynecham
to zní dobře, meloun jsem zatím do ničeho nepoužila
super