Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tvarohový dort s melounem

Tvarohový dort s melounem

Potřebujete:

Na korpus: 100 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 200 g křehkého müsli.

Na krém: 1 malý meloun, 175 g odkapaných kompotovaných mandarinek nebo broskví, 1 sáček směsi na smetanový tvarohový dort od Dr. Oetkera, 500 g tvarohu, 250 ml smetany.

Postup: Korpus připravíme tak, že nalámeme na větší kousky obě čokolády, dáme je do kastrůlku a rozpustíme ve vodní lázni. Pak do nich zamícháme müsli. Vzniklou hmotu ještě zatepla naneseme na dno dortové formy o průměru 26 cm, uhladíme a uložíme na půl hodiny do ledničky.
Meloun rozčtvrtíme, zbavíme semínek a oloupeme. Tři čtvrtiny nakrájíme na kostičky, zbytek na plátky. Šťávu z kompotu dolijeme do půllitru vodou. Z Oetkerovy směsi, tvarohu a šťávy připravíme krém. Smetanu ušleháme, do ní zamícháme melounové kostičky a 2/3 kompotu. Krém natřeme na vychlazený spodní díl dortu a dáme ještě na 4 hodiny chladit. Povrch dortu ozdobíme zbylým kompotem a melounovými plátky.

Marie Poštová


8.8.2007   Rubrika:   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tvarohový dort s melounem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
catcat
catcat - 8.8.2007 15:04

Z celého receptu by mi nejvíc chutnal samotný vychlazený meloun - a klidně i s peckama! Až přijdu domů, tento můj okleštěný recept rozhodně vyzkouším, jeden kus melouna se chladí v lednici smajlik - 64

 
Ota
Ota - 8.8.2007 14:51

Meryl: mě by osobně potěšilo vidět mé recepty i jinde .... proto říkam že vladka bude ráda

toho smajlik - 55 jsem dodal protože mě bylo jasný, že budu zase za šťourusmajlik - 33

 
Meryl
Meryl - 8.8.2007 14:37

Ota: to máš těžký, recepty lidi sbírají různě, různě si je poupravují podle své chuti... Já sama třeba ani nevím, odkud jsem čerpala recepty na všechny jídla, která vařím. Něco člověku přijde mejlem, něco si opíše u kámošky, pak si tam přidá něco svýho, vylepší si to...smajlik - 26smajlik - 68Taková lidová tvořivostsmajlik - 16

 
Ota
Ota - 8.8.2007 12:49

myslím, že vladka z Labužníka bude mít radost ... její recept zmutoval použitím červeného melounu ze zeleného cukrového .... jen jsem tak pátral jestli není receptik na zelený meloun smajlik - 55

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=26126

 
Qwerty
Qwerty - 8.8.2007 12:01

Čím se dá nahradit Oetkerova směs,je to něco jako ztužovač?

 
Ota
Ota - 8.8.2007 11:24

zajímavé ... ale jak se znám u nás by se to spapalo už během přípravy kdepak čekat 4 hodiny smajlik - 68
mimochodem jsou i bezpeckové melouny .... a přemýšlím jestli by se nedal použít i zelený meloun

 
hancze
hancze - 8.8.2007 10:57

smajlik - 60 to vypada lakave, meloun mivame porad v lednicce, jen je to na me docela piplacka, tak az bude cas...zatim se mi zda jednodussi meloun nakrajet a prikusovat k nemu cokosku, slehacku klidne vynecham smajlik - 68

 
r1911
r1911 - 8.8.2007 10:03

to zní dobře, meloun jsem zatím do ničeho nepoužila

 
jasmine
jasmine - 8.8.2007 1:07

smajlik - 31supersmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.