Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vanilková rychlopěna

Vanilková rychlopěna

Potřebujete: 1 plechovku kondenzovaného neslazeného mléka, 4 polévkové lžíce moučkového cukru, kávovou lžičku tekuté příchutě (nejlépe extraktu z vanilky), ruční mixér

Postup: Do hlubší mísy vylijte kondenzované mléko a do mísy též vložte metly. Přikryjte potravinářskou fólií. Vše dejte do lednice a nechte vychladit nejméně 3 hodiny. Poté šlehejte ručním mixérem na nejvyšší obrátky tak dlouho, dokud kondenzované mléko nezačne mít konzistenci šlehačky (pěny). Pak přidávejte po kapkách esenci a po lžících moučkový cukr. Již nešlehejte, jen lžící promíchávejte.

Tip:

* kondenzované mléko je k dostání s různým obsahem tuku. Pro tento recept použijte mléko s 9% obsahem tuku.

* k pěně podávejte různé cukrářské výrobky - trubičky, oplatky, štramberské uši, ...

Lenka Moučková


1.10.2008   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vanilková rychlopěna

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
anitech
anitech - 1.10.2008 15:44

rosa_canina: já osobně navrhuji, hodit do ledničky metly i s tím mixerem

 
anitech
anitech - 1.10.2008 15:43

rosa_canina: asi máme málo železa v krvismajlik - 58

 
rosa_canina
rosa_canina - 1.10.2008 14:16

nebo to mléko potřebuje pořádně natáhnout "metlové" aroma smajlik - 99

 
monja
monja - 1.10.2008 9:44

asi je to jako při pečení - všechny ingredience mají mít stejnou teplotu smajlik - 26

 
nagy
nagy - 1.10.2008 9:35

m.a.m.: že by ty metly měly být tak stejně studené jako to mléko, že by to mělo vliv pak na ten proces šlehání?smajlik - 26

 
mam
mam - 1.10.2008 8:04

Asi jsem natvrdlá,ale proč mám do mísy dát i metly a pak to vložit do ledničky,nestačilo by to kondenzované mléko dát do ledničky na 3 hodiny i v plechovce?smajlik - 55

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.