Vanilková rychlopěna
Potřebujete: 1 plechovku kondenzovaného neslazeného mléka, 4 polévkové lžíce moučkového cukru, kávovou lžičku tekuté příchutě (nejlépe extraktu z vanilky), ruční mixér
Postup: Do hlubší mísy vylijte kondenzované mléko a do mísy též vložte metly. Přikryjte potravinářskou fólií. Vše dejte do lednice a nechte vychladit nejméně 3 hodiny. Poté šlehejte ručním mixérem na nejvyšší obrátky tak dlouho, dokud kondenzované mléko nezačne mít konzistenci šlehačky (pěny). Pak přidávejte po kapkách esenci a po lžících moučkový cukr. Již nešlehejte, jen lžící promíchávejte.
Tip:
* kondenzované mléko je k dostání s různým obsahem tuku. Pro tento recept použijte mléko s 9% obsahem tuku.
* k pěně podávejte různé cukrářské výrobky - trubičky, oplatky, štramberské uši, ...
1.10.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vanilková rychlopěna
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.rosa_canina: já osobně navrhuji, hodit do ledničky metly i s tím mixerem
rosa_canina: asi máme málo železa v krvi
nebo to mléko potřebuje pořádně natáhnout "metlové" aroma
asi je to jako při pečení - všechny ingredience mají mít stejnou teplotu
m.a.m.: že by ty metly měly být tak stejně studené jako to mléko, že by to mělo vliv pak na ten proces šlehání?
Asi jsem natvrdlá,ale proč mám do mísy dát i metly a pak to vložit do ledničky,nestačilo by to kondenzované mléko dát do ledničky na 3 hodiny i v plechovce?