Sváteční dort
Potřebujete: korpus: 1 balíček be-be sušenek, 2 hrsti műsli, 100 g přepuštěného másla; krém: 750 g sýru Lučina smetanová, 2 vanilkové cukry nebo vanilkový lusk, 150 g pískového cukru, 3 celá vejce 200 g kysané smetany
Postup: Sušenky vložte do mikrotenového sáčku a pomocí válečku je rozdrťte. Sušenkové drobečky smíchejte se 2 hrstmi műsli dle vašeho výběru a 100 g přepuštěného másla, pak hmotu upěchujte na dno dortové formy a dejte "sušit" na nízkou teplotu do trouby. Mezitím si připravte krém. Smíchejte lučinu, vanilkový cukr, pískový cukr, vejce a zakysanou smetanu, vymíchejte do hladké hmoty a nalijte na dortový korpus. Pečte při nízké teplotě 120 °C asi 90 minut. Při pečení neotvírejte troubu. Po 90 minutách hotový dort nechte v zavřené troubě až do vychladnutí. Při servírování krájejte nahřátým nožem.
Čtenářka monja dodává: "Je to výborné!" Děkujeme za recept.
15.12.2008 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sváteční dort
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.monja: jé, díky, už mám zkopírováno
monja: 14 dní u nás určitě nevydrží, u nás nic nemá delší trvanlivost 24hod :-))
sevenofnine: on během pečení od toho krému zase zvlhne - je to moc dobrý a nevíc - pokud se to nesežere hned - i trvanlivý - syn mi dovezl z itálie takovou dózu do lednice - kam ten čískejk dávám a nekecám - 10-14 dní je dobrej
monja: díky :-) takže se ten korpus vlastně peče 2x, zkusím jej a uvidím.
sevenofnine: až se korpus v troubě usuší - zmáčkneš prstem a když křupne je hotovej - potom teprve naleješ krém a pečeš dle předpisu
sevenofnine: já jsem dělala cheescake jen jednou (bohužel chutnal asi jenom mě , byl hodně citrónovej) a ten jen tuhnul...tady ten vypadá velice chutně - že bych riskla druhej pokus?
ach jo, já to nechápu, kdy mám nalít krém na korpus?
cheescake? Něco podobného jsem dělala, ale už si nepamatuju složení, tohle vypadá velice dobře!!!
tak tenhle recept neznám, díky