Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

 

Vzpomínka na doby dávno minulé, tenhle recept frčel v osmdesátých letech, vzpomíná si na něj ještě někdo?

Postup přípravy
Den předem namočíme do 2 a1/2 dl studeného mléka 2 a 1/2 polévkové lžíce želatiny, aspoň na 8 hodin.
Potom:
Velkou dortovou formu vyložíme alobalem nebo mikrotenovou fólií. Na dno rovnoměrně poskládáme 1 a 1/2 balíčku kulatých piškotů. Pokapeme šťávou z kompotu (meruňky, broskve).
Do mixéru pak postupně dáváme: to mléko s namočenou želatinou, další 2 a 1/2 dl VŘELÉHO mléka (celkem tedy půl litru mléka). Pomixujeme, postupně přidáváme 20 dkg másla, mixujeme, 1 vanilkový cukr, 2 dl pískového cukru, 2 syrová vejce (nemusí být, pokud si nejsme jisti kvalitou), a nakonec se přihazuje po částech 1 a půl balíčku měkkého tvarohu (dávám dva balíčky-co se zbytkem:)
Je toho hodně, tak mixujte opatrně.
Půl bílé hmoty z mixéru nalejeme na piškoty, na to rozložíme ovoce a v mixéru z druhé poloviny přidáním kakaa vyrobíme čokoládovou hmotu, kterou (raději malou sběračkou než přímým litím) pomalu klademe na ovoce, abychom neprorazili bílou a bylo to hezky napůl obarvené.
Ztuhne do dalšího dne.


Dobré pochutnání vám přeje Orinka

Lenka Moučková


17.2.2012   Rubrika: Dorty   |   Komentářů 59   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tvarohový nepečený dort

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-59
orinka
orinka - 18.2.2012 16:04

Prskoletka: však já věděla, že vyvolám vzpomínky na minulostsmajlik - 58smajlik - 31

 
Prskoletka
Prskoletka - 18.2.2012 15:53

jo jo taky jsem ho dělávala ,ale myslím bez másla ,uložila jsem si ho ,leta už nemám recept,smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47tehdá jsem ho ztratila a ůplně jsem ho vypustila

 
Prskoletka
Prskoletka - 18.2.2012 15:53

jo jo taky jsem ho dělávala ,ale myslím bez másla ,uložila jsem si ho ,leta už nemám recept,smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47tehdá jsem ho ztratila a ůplně jsem ho vypustila

 
orinka
orinka - 18.2.2012 12:43

googlik: a doba vzniku receptu celkem odpovídásmajlik - 68 jsou prostě recepty, které někdy zazáří, dělá je celá republika....a pak zapadnou. Ještě že mám sešiteksmajlik - 32

 
googlik
googlik - 18.2.2012 11:43

tak tenhle dortík je jediný který sním a dostávám ho od našich k narozeninám už víc jak 20 letsmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57s jahodamasmajlik - 60smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 57smajlik - 57

 
orinka
orinka - 17.2.2012 18:00

Linda: no mě klepnesmajlik - 14

 
evropka
evropka - 17.2.2012 14:08

Linda: šmarjá lindosmajlik - 76smajlik - 68

 
Linda
Linda - 17.2.2012 13:47

orinka: ty jsi zlato smajlik - 25smajlik - 81...z cehoz vyplývá, ze kucharka lhala......nicméne vrchovatá lzice = 10g. Pokud usuzuji, ze vrchovatá lzice = cca 2 zarovnané lzíce, tak 2,5 lzíce je asi tak 12-13g a z toho vyplývá spotreba na tento zákusek zhruba nejakych 8 plátku zelatiny (balicek má 17g a obsahuje 10 plátku) ..... teda to byla matematika smajlik - 34

 
orinka
orinka - 17.2.2012 13:24

Kočkomilka: ten jabkopudinkový dort je nejjednodušší z jednoduchých, prostě se rozvaří strouhaná jabka, do toho se zamíchá (ve studené vodě rozmíchaný) puding, naleje se na piškoty a nechá ztuhnout. Není to teda tak tuhé jak s želatinou, ale když honí mlsná, je i tohle dobrý. Samozřejmě se to dělá s cukrem, podle chuti a navrch pak třeba šlehačku. A rum!!!

 
orinka
orinka - 17.2.2012 13:22

holky, odcházím do salonu, jdu si cvičit háčkovaný vzor na čepici, co ho furt ne a ne pochopit.smajlik - 55

 
orinka
orinka - 17.2.2012 13:21

Linda: já tě zabijusmajlik - 14 kvůli tobě jsem rozstřihla sáček, ta polévková lžíce je vrchovatá!!!!smajlik - 68

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 17.2.2012 12:47

Znám, mamka dělávala.Já jen jednou, dala jsem do hmoty višně naložené v rumu. Všem chutnalo, jen tchýně pak byla v šoku,že v horkém létě jedla syrová vajíčka.smajlik - 16 Ještě se dělává dort z rozvařených jablek a pudinku,ale nikdy jsem ho nejedla.

 
Linda
Linda - 17.2.2012 12:43

orinka: pockej pockej...kdyz tu co más doma tech 10g nasypes na lzici je toho jedna rovná polevková lzice a nebo vic / min ???? Já jsem proste zvedavy clovek smajlik - 16

 
orinka
orinka - 17.2.2012 12:04

Linda: já tady mám zrovna sypkou želatinu Stilla dolce, kupuju ji v Kauflandu, že je lacinsmajlik - 16 a je toho 10 g. Takže by toho mělo být dva a půl sáčku, ale protože mi na gramech nezáleží, jak se znám, dám tam tři. Když už zvyšuju dávku tvarohu, aby mi nezbyl - však co, není to penicilín, aby záleželo na trošince.smajlik - 68

 
Linda
Linda - 17.2.2012 11:49

orinka: to vypadá divnesmajlik - 26 - balicek s 10 plátky má 17g, to by znamenalo do tohoto receptu pouzit nejakych 22-24 plátku = 2,5 baleni smajlik - 76...to mi prijde teda az az

 
manka
manka - 17.2.2012 11:45

ale v normální drogerii práškovou mají, teď jsem ji tam viděla.

 
orinka
orinka - 17.2.2012 11:41

Linda: já se podívala do kuchařky, kde jsou v tabulce rozepsané váhy na lžíce a lžičky. Sypké želatině se podobá krystalový a moučkový cukr nebo dětská krupice a jedna rovná polévková lžíce má podle tabulky 15 g. Vrchovatá prý 30 g. Z toho by se to možná dalo odvodit....smajlik - 55

 
babkatapka
babkatapka - 17.2.2012 11:41

já jej dělávala velice často, ale máslo žádné, jen želatina, mléko a tučný tvaroh, ovoce a 1/2 kakaový. Býval moc dobrý, ale sypanou želatinu, byla v takových kostičkách, tu už jsem nikdy nedostala a z té práškové nebo plátkové to neumím. Taky už není tučný tvarohsmajlik - 26
Želatinu jsem dala jednu lžíci do 1/4 l hrnku, zalila studenou vodou a jak nabobtnala tak se šlo dělat, do mixeru, nic horkého, to by se želatina zdrclasmajlik - 76

 
babkatapka
babkatapka - 17.2.2012 11:40

já jej dělávala velice často, ale máslo žádné, jen želatina, mléko a tučný tvaroh, ovoce a 1/2 kakaový. Býval moc dobrý, ale sypanou želatinu, byla v takových kostičkách, tu už jsem nikdy nedostala a z té práškové nebo plátkové to neumím. Taky už není tučný tvarohsmajlik - 26
Želatinu jsem dala jednu lžíci do 1/4 l hrnku, zalila studenou vodou a jak nabobtnala tak se šlo dělat, nic horkého, to by se želatina zdrclasmajlik - 76

 
orinka
orinka - 17.2.2012 11:32

manka: já jsem poslala recept s přesnými ingrediencemi, tenkrát jsem ho získala od opravdického cukráře, ale půlku tvarohu taky nenechávám, vrznu tam rovnou dva celésmajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-59
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 115281.
Archiv anket.