Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Domácí čokoládová poleva

Domácí čokoládová poleva

Potřebujete: 12,5 dkg 100% tuku, 12,5 dkg moučkového cukru, 2,5 dkg kakaa, 1 lžičku solamylu

Postup: Rozehřejte v kastrůlku tuk (pozor, nesmí se vařit) a vspyte do něj všechny ingredience. Důkladně promíchejte a odstavte. Čokoládu můžete použít jako polevu například na perník, nebo ji můžete dát do formiček, které byly předtím namočené ve studené vodě. Nechte je pak v lednici vychladnout a vyklopte. 

Lenka Moučková


18.4.2011   Rubrika: Polevy   |   Komentářů 16   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Domácí čokoládová poleva

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
makkyta
makkyta - 18.4.2011 15:36

Tuhle polevu děláme s mamčou každý rok na vánoční cukroví, je krásně hladká, lesklá a nám teda hodně chutná... co se prčení přes rok týče, tak koupím hotovou v pytlíčku, to jooooo..

 
Kadla
Kadla - 18.4.2011 15:15

Teď přemýšlím, abych se neblamovala, myslí se 100% tukem v receptu Iva a podobné zhůvěřilosti, žejo?

 
Kadla
Kadla - 18.4.2011 15:14

Mně polevy ze 100% tuku vůbec nechutnají... Oni mi z toho nechutná vlastně nic. Není nad máslo... Jo a mimochodem, úplně špičková poleva je z rozpuštěných ledových kaštanů. Od té doby, co mi to poradila kolegyně, už nic jiného nepoužívám. Je to velmi chutné, krásně lesklé a kam se na to hrabou kupované polevy (a ty doma vyráběné ze 100% tuku, o těch už vůbec nemluvím).

 
sharon
sharon - 18.4.2011 12:56

Bellana: jo my taky od Mikuláše......děda Mráz nebyl náš, byl to ruskej šmelinářsmajlik - 68

 
Esssi
Esssi - 18.4.2011 12:52

pravý máslo má 82 % tuku...

 
Markýza
Markýza - 18.4.2011 12:27

Kočkomilka: 100% tuk, kousek másla - ale másla, ne těch hnusů rostliných - a stejně to rozpouštím ve vodní lázni.
když ji chci mít obzvlášť jemnou, tak přidám trochu smetany na šleháni - velmi velmi opatrně přidávám a míchám a míchám a nesmí být čokoláda ani moc horká, ani moc vychladlá, ale tak akorát temperovaná smajlik - 57

 
Bellana
Bellana - 18.4.2011 11:38

mam-ča: Mně ta kupovaná nechutnásmajlik - 11. Mám raději tu svoji, pěkně tmavou.

 
Bellana
Bellana - 18.4.2011 11:37

sharon: Taky jsme dělávali domácí čokoládky na vánoční stromeček. Moc nás bavilo obalobat je do staniolu. Vánoční kolekce byly velmi úzkoprofilové a s ohledem na tehdejší příjmy i děsně drahé. Pak jsme je dostávali od Mikuláše u maminky v práci. (Fakt od Mikuláše, ne od dědy Mráze. smajlik - 58)

 
mam-ča
mam-ča - 18.4.2011 10:17

Jo, takhle dělaly polevu naše babičky.
Ale dneska se prodávají hotové polevy za pár kaček. Stačí jí dát na chvíli do horké vody a pak už jen ustřihnout růžek a polévat nebo malovat.
Že bych se na nějaké matlání polevy z cukru, tuku a kakaa, nevykašlala ! smajlik - 16

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 18.4.2011 10:09

Kočkomilka - já kokosový tuk

 
sharon
sharon - 18.4.2011 10:07

Kočkomilka: 100%...jestli se nepletu tak modrou Lukanu.....

 
evropka
evropka - 18.4.2011 9:59

kvalitní čokoláda a máslo do mikrovlnky na minimum a je po ptákáchsmajlik - 46

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 18.4.2011 9:48

jo,taky ten recept znám.Jenže jednou byla tvrdá a drtila se pod nožem,z Hery se zase táhla. Který tuk používáte? Mně se osvědčily ledové kaštany rozpuštěné ve vodní lázni.

 
sharon
sharon - 18.4.2011 9:37

takhle dělávala čokoládu do formiček naše maminka a přidávala Sunar a byla mléčná čokoláda, nebo mleté ořechy a byla ořechová.......dokonce se pamatuju , že jsme ji i balívali do barevných staniolů na stromeček.....

 
Jarča*
Jarča* - 18.4.2011 8:41

Tuhle polevu ze 100% tuku vždycky dělala mami, a taky nám dělala "čokoládky" do formiček. Taky jí někdy dělám, ale v poslední době mám raději z másla nebo koupit hotovousmajlik - 68

 
1567
1567 - 18.4.2011 7:31

Já si pamatuji, že když jsme byly se sestrou malé a honila nás mlsná, tak jsme do misky nasypaly kakao a zalily mlékem a nebylo-li mléko, tak vodou a jak nám to chutnalo, jo ještě cukr

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77176.
    Archiv anket.