Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Cukrová poleva – jak ji připravujete vy?

Cukrová poleva – jak ji připravujete vy?

Dnešní recept není klasickým receptem, ale dotazem. Ráda bych se vás, moje milé čtenářky, zeptala, jak připravujete bílou cukrovou polevu.

Totiž. Na nedávnou narozeninovou oslavu jsem připravovala pohoštění a na přání dcery jsem se pustila i do výroby žloutkových věnečků. Ty se povedly skutečně náramně, měla jsem z nic velkou radost. Ovšem jen do chvíle, kdy jsem na ně chtěla dát takovou tu cukrovou polevu.

Na internetu jsem našla několik různých návodů a vzhledem k mé nezkušenosti v tomto oboru jsem netušila, který by měl být ten nejlepší. Nakonec jsem si jeden vybrala, jakous takous polevu vytvořila a polila vršky věnečků. Nic moc, abych řekla pravdu. Skoro všechno steklo dolů, takže se věnečky namočily i zespoda, na vršcích sice něco málo zůstalo, ale tak, jako od profesionálního cukráře, to opravdu nevypadalo.

Žádná velká tragédie se nakonec nekonala, i ty polorozmáčené věnečky byly beze zbytku zkonzumovány a chutnaly dobře, přesto mi ta poleva stále leží v hlavě.

Proto bych se vás ráda zeptala, zda máte nějaký osvědčený recept na cukrovou polevu určenou přímo pro žloutkové věnečky. Předem vám moc děkuji.

Meryl


15.2.2012   Rubrika: Polevy   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Cukrová poleva – jak ji připravujete vy?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 15.2.2012 18:03

píšete to tu vesměs dobře,ale ta voda musí být opravdu horká

 
Milda3
Milda3 - 15.2.2012 18:03

píšete to tu vesměs dobře,ale ta voda musí být opravdu horká

 
Lilia-na
Lilia-na - 15.2.2012 14:12

Já věnečky nepolévám, ale jde koupit v cukrárně fondán, ten se pak drobet poředí a věnečky se jím polévají. Polévala jsem tím jednou punčový dort. Jinak voda - cukr - citron je fajn poleva, jen se musí udělat akorát, aby ani netekla, ani nebyla moc hustá smajlik - 68

 
orinka
orinka - 15.2.2012 13:18

já jsem asi barbar, protože nic neodvažuju, prostě si přeseju moučkový cukr, aby tam nebyla ani jedna hrudka, dám do toho syrový bílek, citronové šťávy přikapávám při míchání tolik, aby to bylo hladké a husté a až se mi to od oka zdá, natáhnu to na moučník. Když chci barevnou, přidám rybízovou marmeládu. Já mám ale radši čokoládovousmajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 15.2.2012 12:54

Děvčata stačí cukr moučka s citr.štávou v citronku"nebo z citronu,uděljete ji malinko řidšísmajlik - 64

Ve fondánu je asi přidaná glukoza,tu seženeme těžko,ale cukroví je rychle snědeno,tak ani popraskat nestačísmajlik - 58

 
Lenah
Lenah - 15.2.2012 12:02

Cukrovou polevu dělám buď s rumem, nebo citronovou ( i grepovou) a přidávám do ní pár kapek oleje - po zaschnutí nepraská.
Ještě mám dobrý recept na polevu, trochu "lepší" cukrová: 80g moučkového cukru, 80g másla, lžička solamylu nebo maizeny (škrobu), lžíce mléka - vymíchat nad párou. Dávám ji na řezy, hlavně punčové (to ji ještě obarvím na růžovo), nepraská a není tvrdá.

 
Also
Also - 15.2.2012 11:42

Poleva stekla,protože byla řídká...a opravdu se dělá z horké vody a musí zůstat hustá,jinak steče...a pak už je jedno s čím je...s rumem je nejlepší....věnečky dělám občas také...smajlik - 47
Než jsem na to přišla,tak mi poleva taky vždy stékala a nehoustla....smajlik - 76

 
Almega
Almega - 15.2.2012 11:17

Když jsem to kdysi dávala na vánoční cukroví,tak jsem si koupila již hotovou v prášku,myslím,že byla bílá a kakaová.Vždycky se to povedlo.

 
Viv :o)
Viv :o) - 15.2.2012 10:54

jo a nekdo dava taky rum...myslim, ze je tam klicova ta horka voda a ve finale poleva musi byt docela dost husta, takze kdyz je to ridky a steka to, tak pridat jeste cukr... s timhle mam zkusenost dobrou...

 
Viv :o)
Viv :o) - 15.2.2012 10:50

ja mam nejradsi a tudiz ji i casto delam citronovou... na 100 g mouckoveho (prosateho) cukru 1 polevkova lzice horke vody, 2 lzice citronove stavy... Moučkový cukr dáme do misky, polijeme horkou vodou, přidáme citronovou šťávu a třeme, až je poleva hladká, lesklá a houstne.

drzi dobre a nepraska, akorat to musi clovek nandavat docela rychle, ono to rychle houstne (vyschne) i pri klidovem stavu, tak clovek nesmi otalet...

Kdybych chtela mit jistotu asi pujdu do te ze sacku smajlik - 72

 
Meryl
Meryl - 15.2.2012 10:22

Aja: dělala jsem to z vody, moučkového cukru a citrónové šťávy, jen za studena rozmíchatsmajlik - 55

mzdovka: přesně tu jsem chtěla, tu klasickou na věnečkysmajlik - 68

Linda: tak to fakt závidímsmajlik - 47

 
Aja
Aja - 15.2.2012 9:52

Vitana a snad i Oetker polevy dělá, tak by neměl být problém...

 
Lisa
Lisa - 15.2.2012 9:38

V Tesku ji mají jako hotovou, ale jen někdy.

 
Linda
Linda - 15.2.2012 9:08

evropka: kde bydlis? Pokud nekde na ceste vezmu Ti taky jedno baleni na zkousku smajlik - 58

 
mzdovka
mzdovka - 15.2.2012 9:04

Já jsem si po zkušenostech co jsem měla podobné jako vy přes známou cukrářku sehnala tu pravou polevu na věnečky, myslím že se to jmenuje fondán/?/ je to bílé tvrdé ve vodní lázni se rozpustí, může se obarvit nebo po přidání kuléru se používá i na větrníky.

 
mzdovka
mzdovka - 15.2.2012 9:04

Já jsem si po zkušenostech co jsem měla podobné jako vy přes známou cukrářku sehnala tu pravou polevu na věnečky, myslím že se to jmenuje fondán/?/ je to bílé tvrdé ve vodní lázni se rozpustí, může se obarvit nebo po přidání kuléru se používá i na větrníky.

 
evropka
evropka - 15.2.2012 9:01

Linda: taky závidím..

 
Kadla
Kadla - 15.2.2012 8:48

Já mám s cukrovou polevou taky problémy. Většinou ji mám sice adekvátně hustou a drží na cukroví, ale popraská... smajlik - 26

 
Aja
Aja - 15.2.2012 8:45

A jaký je ten nepovedený recepis?

 
Linda
Linda - 15.2.2012 8:25

Merylko ted budes závidet.... my máme mouckovy cukr uz smíchany s kdo vi cim a staci ho namichat s minimem tekutiny a más cukrovou polevu. Namíchás s vodou a je cukrová, namíchas se stávou z citronu nebo pomerance a más polevu citronovou nebo pomerancovou, namichás s rumem a más rumovku..... nebo smichas cukr s kakaem a troskou vody a más cokoladovou polevu smajlik - 64..... az pojedu priste do Cech vezmu ti balicek s sebou a muzes experimentovat smajlik - 58

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.