Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rýžové lívance

Rýžové lívance

Potřebujete: 250 g vařené rýže, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 vejce, špetku drceného badyánu, olej na smažení, povidla, 10 ml zakysané smetany, skořicový cukr, sůl

Postup: Uvařenou rýži rozmixujte, přidejte hrubou mouku, krupici, badyán, vejce, vypracujte vláčné těsto a nechte ho 6 hodin na teplém místě. Pak smažte na rozpáleném oleji lívanečky, potřete je povidly ušlehanými se smetanou a posypte skořicovým cukrem.

Lenka Moučková


17.6.2010   Rubrika:   |   Komentářů 40   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Rýžové lívance

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Světlonoska
Světlonoska - 5.7.2011 23:32

Ale na slano,ty z hrachusmajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 5.7.2011 23:31

smajlik - 94Z rýže to vyzkouším,i hrachové karbanátky nemaji chybusmajlik - 92

 
martus
martus - 17.6.2010 22:03

smajlik - 47sharon: kuskus s masíckem z konzervy chutná i mému zlatíckovismajlik - 40 - co se týce HAM má docela dobrý vkussmajlik - 31

 
sharon
sharon - 17.6.2010 17:16

evropka: a ještě kuskus...nasladko i na slano....smajlik - 47

 
sharon
sharon - 17.6.2010 17:16

evropka: smajlik - 47jo

 
evropka
evropka - 17.6.2010 16:14

sharon: já taky na pohanku nedám dopustit...lámanku

 
sharon
sharon - 17.6.2010 15:26

Kadla: obrázek - 0013(5).gif

 
štoudev
štoudev - 17.6.2010 15:26

Kadla: trochu pocucat ... smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 17.6.2010 15:24

majucha: Neukoušeš, ale pomlít by šlo... smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 17.6.2010 15:20

Kadla: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 Ty čtyři usedlíci už asi byli staršího data. Starýho vola neukoušeš...smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 17.6.2010 15:08

majucha: A ty se divíš, že tam nikdo nežil? A víš ty vůbec proč? Ty jsi nečetla historické spisky Johana von Brlojera z Komoučné. Ten píše, že Okounov dostal jméno podle toho, že tam v rybníku plovali okouni velikosti vzrostlého rytíře a spořádali (maje hlad) vše, na co kápli. Pak není divu, že tam byly evidovány jen 4 adresy. A s tou Krupicí to je jasné. Tu sypali místní těm okounům, aby je převedli na vegetariánskou stravu. Ale jelikož v roce 2009 tam byly jen ty čtyři adresy, je vidět, že to nemělo žádného účinku...

 
sharon
sharon - 17.6.2010 14:36

majucha: obrázek - 0018(3).gif

 
Bridgetj
Bridgetj - 17.6.2010 14:30

majucha: A vo tom to je. smajlik - 34majucha:

 
anitech
anitech - 17.6.2010 14:26

majucha: no já se ani nedivím, ono hlásit jako místo trvalého bydliště zrovna Krupici není žádné ternosmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 17.6.2010 14:18

Kadla: tak nevím smajlik - 55 Wikipedie hovoří úplně jinak:smajlik - 42
Krupice je osada, část obce Okounov v okrese Chomutov. Nachází se asi 1,5 km na jihovýchod od Okounova. V roce 2009 zde byly evidovány čtyři adresy.[1] V roce 2001 zde trvale nežil žádný obyvatel[2]
smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 17.6.2010 14:06

Bridgetj: Krupice je prostě druh mouky. Je ještě hrubší než hrubá mouka. Dětská dehydrovaná krupička je taková drobnější krupice. A dětská kašička bude nějaký továrně vyráběný mišmaš, který bych radši nepožívala.

 
Bridgetj
Bridgetj - 17.6.2010 12:46

Aha, tak to jsem z toho jelen smajlik - 68 Asi si holt půjdu zagůůůůglovat smajlik - 34

 
sharon
sharon - 17.6.2010 11:09

Bridgetj: ta pohanka ti neudělá žmolky, ale krupička může......nočky dělám i z dětské krupičky a rozšlehanýho vajíčka.......

 
sharon
sharon - 17.6.2010 11:06

Bridgetj: tak do dvoulitrového hrnce zvolna vsypat tak dvě lžíce a povařit stačí chvíli...5 minut......a já mám poslední dobou raději pohanku.....dvě lžíce do zeleninové polévky, a je to super ! ....a dětská KAŠIČKA není totéž co dětská KRUPIČKA..........to neznám, já dělávala kšičku jen z dětské krupičky a sobě si jí občas udělám i dnes......mňam

 
Kadla
Kadla - 17.6.2010 11:02

majucha: To je fakt. Ty noky jdou udělat i z dětské dehydrované krupičky, ale z normální klasické krupice jsou o dost lepší. Dětskou kašičku bych si teda rozhodně nekoupila, vypadá to umělohmotně smajlik - 16.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77176.
    Archiv anket.