Jablečné koblihy
Potřebujete: 250 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 3 středně velká jablka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, trochu rumu, olej nebo tuk na smažení, špetku soli.
Postup: Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva, vmícháme vejce, sůl, rum, mléko a jablka nastrouhaná nahrubo. Všechno smícháme a pak lžící tvarujeme koblížky, které usmažíme po obou stranách v rozpáleném tuku. Usmažené ozdobíme marmeládou nebo ovocem a kopečkem šlehačky.
Tip: Po usmažení dejte jablečné koblihy odkapat na ubrousek, který vsaje přebytečný tuk.
Tento recept nám zaslala čtenářka georgie. Děkujeme.
12.10.2007 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jablečné koblihy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak mě to nějak naladilo recepis vyzkoušet
taky jsem je už skoušela a byly dobré.jen jsem ten recept nějak pozapoměla.Hlavně byly rychlé a nemusely kynout.
moc dobré, dělávám