Broskvové poháry
Potřebujete: 6 zralých broskví, 25 dkg sýru mascarpone, 5 dkg moučkového cukru, 2 bílky, jahody, špetku soli
Postup: Broskve oloupejte, nakrájejte na velké kousky, vložte do kastrolku, přilijte trochu vody a duste asi 10 minut. Dva bílky a špetku soli vyšlehejte v pevný sníh. Mascarpone promíchejte s cukrem a poté postupně vpracujte sníh z bílků. Vezměte poháry, na dno vložte vychladlý kompot, na něj sněhové mascarpone. Jahody nakrájejte na čtvrtiny a ozdobte jimi povrch mascarpone. Nechte vychladit.
Tip:
* broskve můžete nahradit malinami či borůvkami. Samozřejmě tepelně nezpracovávejte.
* při servírování můžete nabídnout podlouhlé cukrářské piškoty nebo oplatky či trubičky bez náplně.
25.7.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5