Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Broskvové poháry

Broskvové poháry

Potřebujete: 6 zralých broskví, 25 dkg sýru mascarpone, 5 dkg moučkového cukru, 2 bílky, jahody, špetku soli

Postup: Broskve oloupejte, nakrájejte na velké kousky, vložte do kastrolku, přilijte trochu vody a duste asi 10 minut. Dva bílky a špetku soli vyšlehejte v pevný sníh. Mascarpone promíchejte s cukrem a poté postupně vpracujte sníh z bílků. Vezměte poháry, na dno vložte vychladlý kompot, na něj sněhové mascarpone. Jahody nakrájejte na čtvrtiny a ozdobte jimi povrch mascarpone. Nechte vychladit.

Tip:

* broskve můžete nahradit malinami či borůvkami. Samozřejmě tepelně nezpracovávejte.

* při servírování můžete nabídnout podlouhlé cukrářské piškoty nebo oplatky či trubičky bez náplně.

Lenka Moučková


25.7.2008   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Broskvové poháry

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.