Opilé banány
Potřebujete: máslo, lžíci cukru, 4 oloupané banány, likér Amareto, šlehačku, čokoládu na vaření nebo čokoládovou polevu
Postup: Na větší teflonovou pánev dejte rozehřát máslo. Banány oloupejte a položte je na pánvičku, posypejte lžící pískového cukru a zlehka opékejte ze všech stran. Po chvíli zalijte likérem Amareto (1 lžíce na 1 banán). Zkaramelizovaný cukr, máslo a likér vytvoří výbornou šťávu. Horké banány i šťávu rozdělíme na talíře, ozdobíme šlehačkou a přelijeme tekutou čokoládou.
"V zimě je to vážně mňamka," píše čtenářka Věra z Olomouce. Věříme, že i na podzim! Děkujeme za recept.
24.10.2008 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Opilé banány
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.právě jsem doma sama a nevím, co roupama, a tak jsem si tenhle banán udělala - je to skvělá pochoutka, jen jsem ještě přidala 1 lžíci amareta navíc, neb banán měl před tím spíše jen salónní špičku
slavona: vůbec nejsou pečené...jen horké....zkus a uvidíš....
Ani nám pečené banány k srdci nepřirostly.
Pegyša: a bylo to přesně takhle ???? Nám to tedy moc chutná......ale jak se říká, proti gustu....
jednou jsem to dělala podle nějakého časopisu ,ale nějak mi to nechtěl nikdo jíst ,ani mě to moc nechutnalo