Jablkové prstýnky
Potřebujete: 3 jablka, 2 lžíce cukru, špetku mleté skořice, šťávu z poloviny citronu, 300 ml rumu, 200 g hladké mouky, 4 vejce, 250 ml mléka, špetku soli, moučkový cukr se skořicí na posypání
Postup: Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na tenké proužky. Cukr promícháme se skořicí, citronovou šťávou a rumem. Do vzniklé hmoty namočíme kolečka jablek a necháme 10 minut odpočinout. Do mléka vmícháme žloutky, hladkou mouku, špetku soli a tuhý sníh z bílků. Do rozpálené, máslem vymazané pánve vlijeme těsto, poklademe navlhčenými prstýnky jablek a opečeme do růžova ve vyhřáté troubě. Nakonec posypeme cukrem s mletou skořicí.
27.8.2009 Rubrika: | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jablkové prstýnky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.PEGG: třeba ten rum je i pro vnitřní užití
no nato že je tam 200g mouky je 300ml rumu opravdu hodně..na 3jabka 3decy rumu?hlavně že skořice jen špetku
No jinak bych to tam naflákala, upravené množství, a upekla jak žemlovku...
r1911 - tak dej jen málo a zbytek můžeš vypít při čekání na to až to zrůžoví
Sice nejsem abstinent, ale není toho rumu nějak moc? Není tam o jedno desetinné místo víc? Víc jak čtvrt litru je na jeden "zdravý"dezert nějak moc...
Možná by bylo lepší ta kolečka v tom těstíčku namočit a smažit na rozpáleném tuku a pak pocukrovat. Takhle bych se bála, že jablka pustí vodu a bude to mokré,ale třeba ne.
akosi pomatená
Sirka: Já to pochopila tak, že je to jednostranně opečená nadýchaná piškotová palačinko-buchta (nebo svítek), těsto se naleje na horkou pánev, neobrací se, ale dopeče v toubě.
Sirka: Já to pochopila tak, že je to jednostranně opečená nadýchaná piškotová palačinko-buchta (nebo svítek), těsto se naleje na horkou pánev, neobrací se, ale dopeče v toubě.
Linda: To mě právě mate, proč to nelze dát na plech?
Sirka: pokud nemás pánev s umelohmotným drzadlem tak jí do trouby dát muzes.
Já to pochopila asi takto: na pánevi (nebo v kastrolu) rozpustíme máslo, na nej vlijeme testo které poklademe navlhcenými prstýnky jablek a vsechno vrazíme do trouby. Osobne si myslím, ze by stacilo máslem vymastit obycejnou zapékací misku, ale kdo ví , treba to z pánve chutná líp
Tak to jsem nějak nepochopila "Do rozpálené, máslem vymazané pánve vlijeme těsto, poklademe navlhčenými prstýnky jablek a opečeme do růžova ve vyhřáté troubě" . Jak můžu dát pánev s těstem a těmi prstýnky do trouby?