Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lívance s ovocem

Lívance s ovocem

Potřebujete: 200 g hladké mouky, 100 g krystalového cukru, 2 dl polotučného mléka, 2 vejce, kompotované ovoce (borůvky, míchaný kompot, jahody), prášek do pečiva, olej

Postup: Ve vyšší míse smíchejte mouku s cukrem a sáčkem prášku do pečiva. Pak přilijte mléko a 2 PL oleje. Zamíchejte. Vejce rozklepněte do hrnečku, vidličkou našlehejte. Přidejte k předchozím surovinám, dobře promíchejte, odstraňte případné hrudky. Na pánvičce rozehřejte trošku oleje a naběračkou tvořte malé kruhy (práci si usnadníte lívanečníkem). Pečeme z obou stran dozlatova. Podávejte s kompotovaným ovocem, případně rozdušenými jablky se skořicí.

Lenka Moučková


26.1.2011   Rubrika: Zákusky   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Lívance s ovocem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 26.1.2011 12:29

orinka: ani bych to nezkoušela.....smajlik - 66

 
Arna
Arna - 26.1.2011 12:29

Taky dělám radši z acidof.mléka či podmáslí, jsou rychlé a k nerozeznání od lívanců z droždí.

 
orinka
orinka - 26.1.2011 12:16

dadka: to mi připomnělo Libíčka ze Světáků "méně té vody, chlapče, méně té vody...."smajlik - 68

 
orinka
orinka - 26.1.2011 12:16

sharon: no že je to divný? Na množství mouky půlka cukru a pak ještě pocukrovat....kdepak.smajlik - 20

 
sharon
sharon - 26.1.2011 12:00

takhle ne.....smajlik - 66

 
Esssi
Esssi - 26.1.2011 11:53

orinka: jo tam je prdopeč, jsem si nevšimla,ahá...

 
orinka
orinka - 26.1.2011 11:33

Esssi: ale taky bez kypřidla, mají být tenké jako papír.

 
dadka
dadka - 26.1.2011 11:12

Lívance s droždím! A méně cukru.

 
Esssi
Esssi - 26.1.2011 10:54

bez droždí jsou palačinky, ne?

 
evropka
evropka - 26.1.2011 10:08

proč kompot?po celý rok je čerstvé ovoce...také dělám lívance s droždímsmajlik - 26ale tento postup je rychlý a dobrý,,asi

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 26.1.2011 9:01

modroočka -asi jsem nepochopila, ale to ovoce je k lívancům, néé do těsta.


 
orinka
orinka - 26.1.2011 9:01

ale ne, toto nejsou lívance, to jsou jakési rychlené amolety pro zaměstnané ženysmajlik - 68 Lívance mají být s droždím. A cukru je tam až moc, stačí těsto nechat skoro bez cukru a pak to pocukrovat. Nejlepší lívanečky jsou beztak s acidofilním mlékem nebo jogurtem. Jsou to snadné věci, ale už bychom měly hledět na hodnotu, ne jenom na čassmajlik - 55

 
monja
monja - 26.1.2011 7:53

do lívanců dávám droždí .... jinak je to spíš amoleta, ne ?

 
modroočka
modroočka - 26.1.2011 6:16

lívance smažím raději se sušeným ovocem, to se tolik nepřipaluje jako čerstvé či z kompotu.

 
modroočka
modroočka - 26.1.2011 6:16

lívance smažím raději se sušeným ovocem, to se tolik nepřipaluje jako čerstvé či z kompotu.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77181.
    Archiv anket.