Lívance s ovocem
Potřebujete: 200 g hladké mouky, 100 g krystalového cukru, 2 dl polotučného mléka, 2 vejce, kompotované ovoce (borůvky, míchaný kompot, jahody), prášek do pečiva, olej
Postup: Ve vyšší míse smíchejte mouku s cukrem a sáčkem prášku do pečiva. Pak přilijte mléko a 2 PL oleje. Zamíchejte. Vejce rozklepněte do hrnečku, vidličkou našlehejte. Přidejte k předchozím surovinám, dobře promíchejte, odstraňte případné hrudky. Na pánvičce rozehřejte trošku oleje a naběračkou tvořte malé kruhy (práci si usnadníte lívanečníkem). Pečeme z obou stran dozlatova. Podávejte s kompotovaným ovocem, případně rozdušenými jablky se skořicí.
26.1.2011 Rubrika: Zákusky | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Lívance s ovocem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: ani bych to nezkoušela.....
Taky dělám radši z acidof.mléka či podmáslí, jsou rychlé a k nerozeznání od lívanců z droždí.
dadka: to mi připomnělo Libíčka ze Světáků "méně té vody, chlapče, méně té vody...."
sharon: no že je to divný? Na množství mouky půlka cukru a pak ještě pocukrovat....kdepak.
takhle ne.....
orinka: jo tam je prdopeč, jsem si nevšimla,ahá...
Esssi: ale taky bez kypřidla, mají být tenké jako papír.
Lívance s droždím! A méně cukru.
bez droždí jsou palačinky, ne?
proč kompot?po celý rok je čerstvé ovoce...také dělám lívance s droždímale tento postup je rychlý a dobrý,,asi
modroočka -asi jsem nepochopila, ale to ovoce je k lívancům, néé do těsta.
ale ne, toto nejsou lívance, to jsou jakési rychlené amolety pro zaměstnané ženy Lívance mají být s droždím. A cukru je tam až moc, stačí těsto nechat skoro bez cukru a pak to pocukrovat. Nejlepší lívanečky jsou beztak s acidofilním mlékem nebo jogurtem. Jsou to snadné věci, ale už bychom měly hledět na hodnotu, ne jenom na čas
do lívanců dávám droždí .... jinak je to spíš amoleta, ne ?
lívance smažím raději se sušeným ovocem, to se tolik nepřipaluje jako čerstvé či z kompotu.
lívance smažím raději se sušeným ovocem, to se tolik nepřipaluje jako čerstvé či z kompotu.