Granko zmrzlina
Potřebujete: 2 dl smetany ke šlehání, 3 lžíce granka, 3 lžíce mléka, cukr krupice podle chuti
Postup: Smetanu ušlehejte, přidejte ostatní suroviny, zamíchejte a vlijte do formiček na nanuky.
Před vytáhnutím zmrzlého nanuka z formičky si formičku zvenku opláchněte teplou vodou. Nanuk půjde krásně vyndat. Po vyndání z formičky můžete nanuk namočit v čokoládové polevě a nechat zatuhnout.
Pokud nemáte formičky na nanuky, nevadí, zmrzlina vám bude určitě chutnat i z poháru, doplněná ovocem, šlehačkou a nasekanými oříšky. Fantazii se meze nekladou.
24.8.2011 Rubrika: Zákusky | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Granko zmrzlina
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.majucha: Eduna: Včera jsem si podle tohoto receptu udělala Míšu. Ušlehala jsem tvaroh s cukrem a pak jsem do toho vmíchala ušlehanou smetanu. Po hodině zamrazení jsem to promíchala a pak ještě jednou za další hodinu. Šutr nevznikl. Krásně se to mlsá. A když mi to chutná, tak to určitě nemá žádné kalorie, že jo?
macjucha: Před průmyslovými hnojivy dávám přednost hrudkovatoledovejmu cosi. Ale když se tvaroh dostatečně zředí, řádně našlehá, tak i z něj je zmrzka dobrá.
alla: jakmile necháš zmrznout tvaroh, budeš mít šutr pokaždý. Nepomůže ani promíchávání, uděláš z toho jenom takovej divnej hrudkovatoledovej cosi. Jediný, co jakžtakž pomůže je, když tam máš větší podíl smetany, než tvarohu. Čím víc smetany, tím menší šutr. Anebo bys pak musela použít "průmyslová hnojiva", tj. právě ta různá éčka - protihrudkovače a podobně.
Domácí zmrzlinu dělám často, z tvarohu, zakysané smetany, také ze žloutků, které šlehám ve vodní lázni. Hlavně nesmí být moc sladká. Přidat se dá kde co. Měla by se promíchávat často, ale kdo na to má čas. Tak dám vždy na chvíli před použítím povolit.
alla: já někde četla že se musí často promíchávat.....já dělávala z ušlehaných žloutků s cukrem , vanilkou a vmíchanou ušlehanou šlehačkou, ale dnes mám strach ze salmonely....
Linda: aha. Děkuju, aspoň mě může těšit, že to není rukama
alla: podle me z domáci budes mit sutr vzdycky, holt nezbyvá nez vyndat z mrazáku a nechat chvili natát. Domaci zmrzline chybi proces pomalého zmrazováni za pohybu hmoty, to bys ji musela kazdou pulhodinku vyndat z mrazáku a promixovat, abys zlikvidovala krystalky vody, které v konecné fázi vytvori ten sutr. A nebo investovat do masinky na vyrobu zmrzliny.
poraďte mi, prosím, zmrzlinu jsem dělala, jen jsem podle receptu na Míšu přidala ještě tvaroh, dala jsem to zmrazit do plastové vaničky, očekávala jsem Míšu, do kterýho jde zabořit lžička, ale vytáhla jsem šutr, co děláte pro to, aby ten krém zůstal nadýchanej? Ušlehanou šlehačku jsem tam dávala.
Dělám i jinéSe Zakysanou smetanou také nemá chybu
mňam , udělám celej kýbl...