Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Granko zmrzlina

Granko zmrzlina

Potřebujete: 2 dl smetany ke šlehání, 3 lžíce granka, 3 lžíce mléka, cukr krupice podle chuti

Postup: Smetanu ušlehejte, přidejte ostatní suroviny, zamíchejte a vlijte do formiček na nanuky.
Před vytáhnutím zmrzlého nanuka z formičky si formičku zvenku opláchněte teplou vodou. Nanuk půjde krásně vyndat. Po vyndání z formičky můžete nanuk namočit v čokoládové polevě a nechat zatuhnout.

Pokud nemáte formičky na nanuky, nevadí, zmrzlina vám bude určitě chutnat i z poháru, doplněná ovocem, šlehačkou a nasekanými oříšky. Fantazii se meze nekladou.

Lenka Moučková


24.8.2011   Rubrika: Zákusky   |   Komentářů 11   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Granko zmrzlina

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Bellana
Bellana - 28.8.2011 19:05

majucha: Eduna: Včera jsem si podle tohoto receptu udělala Míšu. Ušlehala jsem tvaroh s cukrem a pak jsem do toho vmíchala ušlehanou smetanu. Po hodině zamrazení jsem to promíchala a pak ještě jednou za další hodinu. Šutr nevznikl. Krásně se to mlsá. A když mi to chutná, tak to určitě nemá žádné kalorie, že jo?

 
Eduna
Eduna - 24.8.2011 16:59

macjucha: Před průmyslovými hnojivy dávám přednost hrudkovatoledovejmu cosi. Ale když se tvaroh dostatečně zředí, řádně našlehá, tak i z něj je zmrzka dobrá.

 
aa11
aa11 - 24.8.2011 15:43

smajlik - 47

 
štoudev
štoudev - 24.8.2011 13:58

alla: jakmile necháš zmrznout tvaroh, budeš mít šutr pokaždýsmajlik - 65. Nepomůže ani promíchávání, uděláš z toho jenom takovej divnej hrudkovatoledovej cosi. Jediný, co jakžtakž pomůže je, když tam máš větší podíl smetany, než tvarohu. Čím víc smetany, tím menší šutr. Anebo bys pak musela použít "průmyslová hnojiva", tj. právě ta různá éčka - protihrudkovače a podobně.

 
Eduna
Eduna - 24.8.2011 13:53

Domácí zmrzlinu dělám často, z tvarohu, zakysané smetany, také ze žloutků, které šlehám ve vodní lázni. Hlavně nesmí být moc sladká. Přidat se dá kde co. Měla by se promíchávat často, ale kdo na to má čas. Tak dám vždy na chvíli před použítím povolit.

 
sharon
sharon - 24.8.2011 13:27

alla: já někde četla že se musí často promíchávat.....já dělávala z ušlehaných žloutků s cukrem , vanilkou a vmíchanou ušlehanou šlehačkou, ale dnes mám strach ze salmonely....

 
alla
alla - 24.8.2011 12:39

Linda: aha. Děkuju, aspoň mě může těšit, že to není rukama smajlik - 68

 
Linda
Linda - 24.8.2011 12:08

alla: podle me z domáci budes mit sutr vzdycky, holt nezbyvá nez vyndat z mrazáku a nechat chvili natát. Domaci zmrzline chybi proces pomalého zmrazováni za pohybu hmoty, to bys ji musela kazdou pulhodinku vyndat z mrazáku a promixovat, abys zlikvidovala krystalky vody, které v konecné fázi vytvori ten sutr. A nebo investovat do masinky na vyrobu zmrzliny.

 
alla
alla - 24.8.2011 11:55

poraďte mi, prosím, zmrzlinu jsem dělala, jen jsem podle receptu na Míšu přidala ještě tvaroh, dala jsem to zmrazit do plastové vaničky, očekávala jsem Míšu, do kterýho jde zabořit lžička, ale vytáhla jsem šutr, co děláte pro to, aby ten krém zůstal nadýchanej? Ušlehanou šlehačku jsem tam dávala.smajlik - 26

 
Světlonoska
Světlonoska - 24.8.2011 11:26

smajlik - 94Dělám i jinésmajlik - 5Se Zakysanou smetanou také nemá chybusmajlik - 66smajlik - 94smajlik - 62

 
sharon
sharon - 24.8.2011 10:11

mňam , udělám celej kýbl...smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78222.
Archiv anket.