Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Domácí piškoty

Domácí piškoty

Potřebujete: 3 vejce, 7 zarovnaných lžic krystalového cukru, 7-9 zarovnaných lžic polohrubé mouky, na špičku nože sůl
Na posypání: 2 lžíce moučkového cukru a 1 lžíci krystalového cukru - smíchejte

Postup: Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte špetku soli, mouku a tuhý sníh. Smíchejte těsto, naplňte ho do sáčku se zdobičkou a na plech s pečicím papírem stříkejte piškoty asi půl centimetru vysoké. Pozor, hodně nabydou. Připravené piškoty zlehka posypte směsí moučkového a krystalového cukru a nechte asi 10 minut stát, aby se cukr vsákl do těsta.

Piškoty pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 10 minut. Po vyndání z trouby je hned sudejte z plechu, nechte vychladnout a poté uchovávejte v uzavřené nádobě. Piškoty se hodí k přípravě studených moučníků, jako je například Tiramisu.

 

Lenka Moučková


23.1.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 13   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Domácí piškoty

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
jita;-)
jita;-) - 23.1.2012 23:33

balenka: bezlepkových piškotů se dá taky koupit několik druhů. U nás je mají i běžně v Albertu. Z bezlepkové mouky se peče špatně, navíc s polohrubou jsem se zatím nesetkala.

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 23.1.2012 19:13

A ja jsem za tenhle recept rada - jelikoz balik stoji $4 takze vyzkousim at mamca nemusi vozit pul kufru piskotu:-)

 
sharon
sharon - 23.1.2012 17:10

Also: peču , ořechovej piškot, pokropím rumem s kávou a potřu vyšlehyným máslem s karamelem....a slepím 3 pásy....super řezy...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 23.1.2012 15:51

nevím jak vám, ale mě vyhovuje Opavia....smajlik - 26

 
balenka
balenka - 23.1.2012 13:28

dadka: no to je fakt, ale je to tip třeba pro bezlepkáře, když si nahradí mouku...moukou smajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 23.1.2012 12:50

Also: smajlik - 47Mám dójem že jsme v cukrárně přidávali trochu škrobové moučkysmajlik - 64

 
Also
Also - 23.1.2012 12:28

roztékaly....smajlik - 55

 
Also
Also - 23.1.2012 12:27

Jednou jsem je pekla,ale docela se roztýkali....pak jsem je slepila krémem...ale žádný zázrak....smajlik - 66
To už je lepší upéct piškot rozkrojit a potřít...smajlik - 64

 
Aja
Aja - 23.1.2012 12:20

Tak to se budu tvářit, že jsem to vůbec nečetla!smajlik - 34smajlik - 105

 
Světlonoska
Světlonoska - 23.1.2012 12:09

smajlik - 66Piškoty se mi sice peci nechce,ale chlebík,veky,bagety peču často a rádasmajlik - 94

Zeleniny jsou také v obchodech mraky,ale nad domácí zeleninku nenísmajlik - 94smajlik - 58smajlik - 47

 
dadka
dadka - 23.1.2012 12:00

Ježííííš,tak na to bych se vykašlala! Piškotů jsou plné obchody....To bych za chvíli mohla doma péct chleba a housky, vyrábět jogurty,stloukat máslo a spřádat len a tkát manželovi na spoďáry a drát peří....

 
Linda
Linda - 23.1.2012 11:48

Obcas by se piskoty hodily, ale tohle je na me moc pracné, navic mouka je taky dovoz smajlik - 26. Kaslu na to a az potkám lady fingers nakoupim si je do zásoby

 
Lissie
Lissie - 23.1.2012 9:42

Jednou jsem si takový recept od někud kopírovala, ale nikdy se mi s tím nechtělo dělat. Když se dají koupit. Snad pokud bych žila někde v cizině, kde je nemají. Ale jinak se mi do toho nechce, leda by byli nějak lepší než kupované, o tom nemám žádné info.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84177.
Archiv anket.