Medový jablečný salát
Potřebujete: 4 jablka, 10 dkg jader vlašských ořechů, 150 g rozinek, rum, med, citron, citronovou kůru.
Postup: Namočte rozinky do rumu, jablka oloupejte a zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Vylisujte šťávu z citronu.
Do kastrolu vložte macerované rozinky, ořechy, jablka, med, trochu sušené citronové kůry a citronovou šťávu. Trochu podlijte vodou a zvolna duste, až budou jablka měkká.
11.4.2013 Rubrika: Zákusky | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Medový jablečný salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Takovou směs dělám do žemlovky z vánočky a ještě zaliju řidším tvarohem z cukrem a žloutky.
Když dělám jablka jen tak jako kompot k jídlu, ještě dávám nakonec zmrazené jahody pro pěknou barvu.
Takovou směs dělám do žemlovky z vánočky a ještě zaliju řidším tvarohem z cukrem a žloutky.
Když dělám jablka jen tak jako kompot k jídlu, ještě dávám nakonec zmrazené jahodfy pro barvu.