Zapečené banány
Ingredience: 4 banány, 2 lžíce másla, 4 lžíce krystalového cukru, 1 lžička skořice, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu.
Postup: Banány oloupeme, podélně rozkrájíme na poloviny a rozložíme na pánev nebo zapékací misku vymaštěnou částí dávky másla. Posypeme směsí cukru smíchaného se skořicí a na povrch nasypeme vločky zbývajícího másla. Nakonec zakapeme citronovou šťávou a rumem.
Zapékací misku dáme do vyhřáté trouby a banány zapečeme. Přitom zaléváme šťávou z nálevu.
Podáváme jako teplý předkrm nebo po vychladnutí jako studený dezert. Před podáváním můžeme ještě doplnit dalším ovocem nebo šlehačkou.
24.1.2006 Rubrika: Zákusky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5