Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapékané citrusy

Zapékané citrusy

Ingredience: 3 pomeranče, 3 červené grepy, trocha moučkového cukru, 1 l pomerančového džusu, 150 ml šlehačky, 3 žloutky, čerstvá máta.

Postup: Grepy i pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je dokola na dezertní talířek a posypeme moučkovým cukrem. V hrnci svaříme pomerančový džus, až získáme koncentrát. Šlehačku osladíme a ušleháme dotuha. Ve vodní lázni ušleháme žloutky a spolu se šlehačkou vmícháme do vychladlé pomerančové šťávy. Tuto směs rozetřeme na připravené ovoce. Talířky dáme do trouby vyhřáté na 200°C a asi 8 minut zapékáme. Dezert je hotový, až okraje krému začnou zlátnout. Dozdobíme lístky máty.

Recept nám zaslala čtenářka Ema.

Marie Poštová


9.6.2006   Rubrika: Zákusky   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapékané citrusy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.