Zapékané citrusy
Ingredience: 3 pomeranče, 3 červené grepy, trocha moučkového cukru, 1 l pomerančového džusu, 150 ml šlehačky, 3 žloutky, čerstvá máta.
Postup: Grepy i pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je dokola na dezertní talířek a posypeme moučkovým cukrem. V hrnci svaříme pomerančový džus, až získáme koncentrát. Šlehačku osladíme a ušleháme dotuha. Ve vodní lázni ušleháme žloutky a spolu se šlehačkou vmícháme do vychladlé pomerančové šťávy. Tuto směs rozetřeme na připravené ovoce. Talířky dáme do trouby vyhřáté na 200°C a asi 8 minut zapékáme. Dezert je hotový, až okraje krému začnou zlátnout. Dozdobíme lístky máty.
Recept nám zaslala čtenářka Ema.
9.6.2006 Rubrika: Zákusky | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5