Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Tipy na prázdninové svačiny pro naše ratolesti

Tipy na prázdninové svačiny pro naše ratolesti

Prázdniny se blíží, děti se rozjedou s rodiči na dovolenou, na tábory, k babičkám… Když si vzpomenu na své dětství, vzpomínám si, že jsme byli všichni během prázdnin pořád hladoví. Lítali jsme venku, celé dny trávili u vody, a to jednomu zatraceně dobře tráví. Babička to nejčastěji řešila tím, že nám na svačinu do ruky vrazila „chleba s něčím“, případně napekla pekáč buchet nebo uvařila puding.

Výše zmíněná varianta v různých obdobách je asi nejčastějším řešením i dnes. Občas ale můžeme těm našim hladovečkům připravit nějakou dobrotu, po níž se zasytí a navíc se budou olizovat až za ušima.

 

Tipy na prázdninové svačiny pro naše ratolesti

tvarohový štrúdlRychlý tvarohový štrúdl

Potřebujete:  1 Heru, 250 g měkkého tvarohu, 1,5 hrnku hladké mouky.

Na náplň: 4 – 6 oloupaných jablek, pískový cukr, mletá skořice, 1 vejce

Postup:  Heru s moukou a tvarohem zpracujeme ve vláčné těsto a rozválíme na větší plát. Jablka nastrouháme, rozprostřeme na těsto, posypeme cukrem a skořicí, štrúdl stočíme a přendáme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.

 

Tousty se zeleninoutoasty se zeleninou

Potřebujete: 4 plátky veky, 1 papriku, 1 rajče, 50 g tvrdého sýra, trochu tuku

Postup: Plátky veky opečeme, na vrch poklademe nakrájenou papriku a rajče, posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v předem vyhřáté troubě

 

 

Puding s ovocem a se šlehačkoupuding s ovocem

Potřebujete: ½ l mléka, pudingový prášek, ovoce, šlehačku, piškoty

Postup: Puding uvařte podle návodu. Do vyšších misek nebo pohárů poklaďte na dno několik piškotů zvlhčených ve vlažném mléce. Nalijte na ně do dvou třetin uvařený pudnig a nechte vychladnout. Pak na vršek pudinku naspyte ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, meruňky…) a zakončete šlehačkovou čepicí.

 

 

 

 

 

brynzová pomazánkaBrynzová pomazánka

Potřebujete: 250 g brynzy, 1 cibuli, 2 lžíce jemně nasekané pažitky, 125 g másla, 1 lžičku mleté sladké papriky, drcený kmín, sůl a pepř

Postup: Cibuli nakrájejte na malé kousky, brynzu utřete s máslem. Pak všechny ingredience důkladně smíchejte a mažte na tmavý chléb. Ozdobte nasekanou pažitkou, rajčaty, paprikou apod.

 

 

 

Zmrzlinový střikzmrzlinový střik

Potřebujete: Vanilkovou zmrzlinu, 20 ml třešňového sirupu, 20 ml sladké smetany, sodovku podle potřeby, čerstvé třešně

Postup: Do sklenice dejte kopeček vanilkové zmrzliny, přilijte sirup a dobře vychlazenou šlehačku. Dolijte sodovkou a lehce promíchejte. Dejte vychladit a před podáváním vložte do nápoje čerstvé třešně.

Lenka Moučková


22.6.2011   Rubrika: Předkrmy   |   Komentářů 3   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy na prázdninové svačiny pro naše ratolesti

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Esssi
Esssi - 22.6.2011 12:45

Ten štrúdl vypadá super...zkusím...jinak já dělám štrúdlík z mouky, Hery, vajec, mlíka a octa a je bezvadnej...

 
Kadla
Kadla - 22.6.2011 11:29

My milujeme štrůdl plněný tvarohem. Klasické listové těsto a na to rozetřít v tlusté vrstvě tvaroh ušlehaný s vanilkovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou... Zabalit a upéct... To je nesmírná dobrota. smajlik - 60

 
evropka
evropka - 22.6.2011 7:45

Docela fajn recepty,zajímavý je ten štrůdl,ten určo udělám,bruscetu dělám hodně často,brynzu miluju a zmrzlinu též,co jsem však nepochopila je ten puding,ten jsem si sama začala dělat už asi v 7 letech smajlik - 67takže jářku asi 40 let žádná novinka

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 77995.
Archiv anket.