Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Tipy na prázdninové svačiny pro naše ratolesti

Tipy na prázdninové svačiny pro naše ratolesti

Prázdniny se blíží, děti se rozjedou s rodiči na dovolenou, na tábory, k babičkám… Když si vzpomenu na své dětství, vzpomínám si, že jsme byli všichni během prázdnin pořád hladoví. Lítali jsme venku, celé dny trávili u vody, a to jednomu zatraceně dobře tráví. Babička to nejčastěji řešila tím, že nám na svačinu do ruky vrazila „chleba s něčím“, případně napekla pekáč buchet nebo uvařila puding.

Výše zmíněná varianta v různých obdobách je asi nejčastějším řešením i dnes. Občas ale můžeme těm našim hladovečkům připravit nějakou dobrotu, po níž se zasytí a navíc se budou olizovat až za ušima.

 

Tipy na prázdninové svačiny pro naše ratolesti

tvarohový štrúdlRychlý tvarohový štrúdl

Potřebujete:  1 Heru, 250 g měkkého tvarohu, 1,5 hrnku hladké mouky.

Na náplň: 4 – 6 oloupaných jablek, pískový cukr, mletá skořice, 1 vejce

Postup:  Heru s moukou a tvarohem zpracujeme ve vláčné těsto a rozválíme na větší plát. Jablka nastrouháme, rozprostřeme na těsto, posypeme cukrem a skořicí, štrúdl stočíme a přendáme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.

 

Tousty se zeleninoutoasty se zeleninou

Potřebujete: 4 plátky veky, 1 papriku, 1 rajče, 50 g tvrdého sýra, trochu tuku

Postup: Plátky veky opečeme, na vrch poklademe nakrájenou papriku a rajče, posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v předem vyhřáté troubě

 

 

Puding s ovocem a se šlehačkoupuding s ovocem

Potřebujete: ½ l mléka, pudingový prášek, ovoce, šlehačku, piškoty

Postup: Puding uvařte podle návodu. Do vyšších misek nebo pohárů poklaďte na dno několik piškotů zvlhčených ve vlažném mléce. Nalijte na ně do dvou třetin uvařený pudnig a nechte vychladnout. Pak na vršek pudinku naspyte ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, meruňky…) a zakončete šlehačkovou čepicí.

 

 

 

 

 

brynzová pomazánkaBrynzová pomazánka

Potřebujete: 250 g brynzy, 1 cibuli, 2 lžíce jemně nasekané pažitky, 125 g másla, 1 lžičku mleté sladké papriky, drcený kmín, sůl a pepř

Postup: Cibuli nakrájejte na malé kousky, brynzu utřete s máslem. Pak všechny ingredience důkladně smíchejte a mažte na tmavý chléb. Ozdobte nasekanou pažitkou, rajčaty, paprikou apod.

 

 

 

Zmrzlinový střikzmrzlinový střik

Potřebujete: Vanilkovou zmrzlinu, 20 ml třešňového sirupu, 20 ml sladké smetany, sodovku podle potřeby, čerstvé třešně

Postup: Do sklenice dejte kopeček vanilkové zmrzliny, přilijte sirup a dobře vychlazenou šlehačku. Dolijte sodovkou a lehce promíchejte. Dejte vychladit a před podáváním vložte do nápoje čerstvé třešně.

Lenka Moučková


22.6.2011   Rubrika: Předkrmy   |   Komentářů 3   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy na prázdninové svačiny pro naše ratolesti

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Esssi
Esssi - 22.6.2011 12:45

Ten štrúdl vypadá super...zkusím...jinak já dělám štrúdlík z mouky, Hery, vajec, mlíka a octa a je bezvadnej...

 
Kadla
Kadla - 22.6.2011 11:29

My milujeme štrůdl plněný tvarohem. Klasické listové těsto a na to rozetřít v tlusté vrstvě tvaroh ušlehaný s vanilkovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou... Zabalit a upéct... To je nesmírná dobrota. smajlik - 60

 
evropka
evropka - 22.6.2011 7:45

Docela fajn recepty,zajímavý je ten štrůdl,ten určo udělám,bruscetu dělám hodně často,brynzu miluju a zmrzlinu též,co jsem však nepochopila je ten puding,ten jsem si sama začala dělat už asi v 7 letech smajlik - 67takže jářku asi 40 let žádná novinka

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127553.
Archiv anket.