Aspik s krůtím masem a zeleninou
Potřebujete: Asi 10 - 15 dkg mražené zeleniny baby mrkev s brokolicí, stejné množství zauzeného krůtího masa, 1 feferonku, 1 sáček želatiny, 4 lžíce octa, 1/2 lžičky cukru, sůl, bazalku, vodu
Postup: Zeleninu krátce (asi 4 - 5 minut) povařte v osolené vodě a slijte. Maso a feferonku nakrájejte na kousky, ocet, sůl a cukr smíchejte s 500 ml vody a zahřejte na cca 80 stupňů. Vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Do menších mističek nasypte zeleninu a maso, zalijte želatinou a nechte vychladnout. Na talíři pak ozdobte lístkem čerstvé bazalky.
9.3.2012 Rubrika: Předkrmy | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Aspik s krůtím masem a zeleninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Proc já vubec dneska lezla z postele ....nejdriv ctu "ananas s krutim masem a zeleninou" a lámu si hlavu co to muze byt a pak se zactu do receptu a co nevidim? "Zelatinu krátce (asi 4-5 minut) povarte" a opet mi zacne mozek srotovat co je to za pitomost.... jeste ze jsem to nedocetla, protoze ani já bych snad nebyla shopna osolit a slít zelatinu
Teda to to dneska hezky zaciná, doufám ze preziju bez uhony na zdravi
Ale jinak to muze byt dobry (pokud clovek umi cist )
Aspik dělávám na víkend,střídavě např,se sýrovou roládou,ale s masem ne,nezbývá normálně natož do aspikuani s kuřecím jsem ho nedělala,dobré to být může