Rajčata s mozzarellou
Potřebujete: 4 rajčata, 2 celé mozzarelly, 8 plátků dokřupava opražené libové anglické slaniny, olivový olej, bazalku, jemně mletou mořskou sůl, čerstvě mletý pepř.
Postup: Pro jemné jazýčky: nakrojte slupku rajčat do kříže a rychle je spařte v horké vodě. Slupku odstraňte. Pro naturalisty: rajče neloupejte :-) Nechte odkapat mozzarellu. Nakrájejte rajčata i mozzarellu na plátky. Začněte vrstvit odspoda plátek rajčete, plátek mozzarelly, křupavou slaninu. Ukončete rajčetem, do jehož vršku zapíchnete lístky bazalky. Postříkejte olivovým olejem, lehce posypte jemně mletou mořskou solí a jen tak pro oko opepřete čerstvě mletým pepřem (z mlýnku).
3.9.2012 Rubrika: Předkrmy | Komentářů 29 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rajčata s mozzarellou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: no já nevím, viděla jsem ji krájet na stroji, mají ji u pultu
v igelitu neberu nic, ani šunku
kubikm: billa zásadně vše z igelitů
catcat: záleží fakt na té slanině...když koupím krájenou z billy, tak ta je chřupavá vždy
ty balené v igelitu nestojí za nic...
sharon: povidla..
oprava furt a stále
catcat: jestli to nebude tim, ze to co se prodava jako anglická slanina je sice dobra vec, ale se slaninou ala anglická snidane to nemá absolutne nic spolecného
At jsem v cechách koupila jakoukoliv slaninu nikdy jsem ji neudelala tak jak jsem chtela, takze leda domáci (fakt netusim), nakrajet na pomalu pruhledné platky a sup na rozpalenou panev, ani nemusi byt teflonová v podstate stara litinova je nejlepsi. Nebo taky se da soupnout do mikrovlnky mezi dva kousky papirove uterky na talir a na maximum tak minutu dve z kazde strany, ale tam si musis vychytat dobu, protoze kdyz ji udelas do krupava tak pak z ni tu uterku tezko dostavas
catcat: tak pak je po slanině...h.... !!!!!
No, to není nikdy ono. Já právě v cizině miluju takové ty úúúúplně křupavé kousky a doma i na tefl. je to takové bez chuti a zápachu
manka: 11.18 měla na snídaní taky ho může fuet a stále i mozzarelu
catcat: poklást plátky na rozpálenou tefl. pánev...........
catcat: no musíš ji mít asi libovou, jak píše Lenka Moučková
manka: já miluju rajčata s rajčatama a to ve velkém množství
Jinak mozzarela samozřejmě bůvolí, ty naše náhražky nestojí za nic. Slaninu bych nedávala, jen mám dotaz, jak se dosahuje křupavé slaninky. Mně se nějak nedaří a v cizině jsem na to viděla takové stojánky, tak nevím, jestli to není tím
manka: ten mám taky ráda a už jsem ho dělala i sladkej na způsob tiramisu, vyšlehanej se šlehačkou....mňam , ty tvarohový hrudky jsou tam super....
já teda co úplně miluju je cottage s rajčatama, mňam toho bych se ujedla.
Stanik: už jsem se tam dívala. ale najdu si obchod se sýrama a zkusím nějakou až mi jedna zachutná. A nebo taky ne, že?
sharon: ochucení mi nepomáhá.
manka: 10:17....musíš si jí ochutit , namelu na ni trošku barevnýho pepře, osolím, zakapu extra virgin proložím rajčátkama , bazalku.....
tady chybí ještě lžička povidel.......
manka: myslim, ze maji i eshop... tpohle je tedy prava buvoli....
http://www.winemarket.cz/produkty/search.php