Sardelová pasta
Potřebujete: 100 g ančoviček v oleji, 2 stroužky česneku, provensálské koření, 200 ml olivového oleje extra panenského, 1 kávová lžička vinného octa, pepř z mlýnku
Postup: Ančovičky vyjmeme z oleje a dáme do vyšší nádoby (k mixování). Česnek nakrájíme na 2-3 menší kousky. Přidáme k ančovičkám spolu s vinným octem, pepřem z mlýnku, olivovým olejem a provensálským kořením. Rozmixujeme na hladkou pastu. Mažeme v tenké vrstvě na plátky bagety/toastového chleba ogrilované na sucho, s knackebrotem nebo jako omáčku k syrové, očištěné zelenině, vařenému vajíčku, apod.
Tip:
* pokud chceme zmírnit sílu česneku, krátce jej povaříme (blanšírujeme).
* vinný ocet můžeme nahradit šťávou z citronu
5.5.2010 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sardelová pasta
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.takové něco nejím....
asi to může být dobré,ale já si sardelku raději koupím,škoda času a práce