Rukolové máslo
Potřebujete: 2 stroužky česneku, 80 g strouhaného parmazánu, 100 g rukoly, 250 g másla, 3 polévkové lžíce citronové šťávy, sůl, pepř
Postup: Česnek nasekáme najemno, rukolovým lístkům odstraníme stonky, omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Máslo pokojové teploty ručním mixerem promícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, poté vmícháme rukolu, česnek a parmazán. Hodí se ke grilovaným pokrmům, pečeným bramborám nebo na čerstvý chléb. V lednici vydrží cca 14 dní, lze i zamrazit.
12.8.2011 Rubrika: Pomazánky | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rukolové máslo
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kadla: já jí kdysi koupila v květináčku v Albertu a zasadila na zahradu... pak to loni vypadalo, že v zimě chcípla a letos se mi jako zázrakem objevila na několik a místech po zahradě, pochopila jsem, že je to z kompostu, kam jsem dávala odstříhané květy... Ale jak ti jí předat, to netuším, podle mě by nejlíp bylo odkopnout trs, ale netuším, jak ti to předat. Leda kdyby ses pohybovala někde na Praze - východ či v Praze....
Lubar: Jé, ty máš rukolu? A nemohla bys mi nějak zprostředkovat semínka? Já sháněla semena nebo sazenice a nikde po republice nic... V zahradnictvích mi tvrdí, že se to prý u nás vůbec nepěstuje
Ňam, to zní dobře.... aspoň bych trochu zmenšila ty rukolový plantáže, co se mi vyrojily na zahradě
to může být moc dobrý