Od topinky k bruschettě
Zatímco naši topinku byste těžko naservírovali návštěvě (leda byste chtěli „uctít“ upíra) a slouží v našich krajích jako pokrm využívající starší a okoralý chléb, s bruschettou uděláte víc parády. Tato luxusnější varianta topinky rozšíří vaši nabídku pokrmů při party nebo posezení s přáteli a udělá z obyčejné večeře podívanou i pro oči.
Základní krok: Nakrájejte pšenično-žitný chléb na plátky, vložte do topinkovače nebo pod gril. Pak nazdobte oblohou, kterou jste si předem připravili.
Atlantická: vyšlehejte lučinu s trochou mléka či smetany, namažte na topinku, obložte plátky uzeného lososa, přiložte snítku kopru a plátek citronu
Uzenářská: jemnou klobásu (bez chrupavek) nakrájejte na tenká kolečka a opražte na sucho na nepřilnavé pánvi. Oloupejte česnek a silně jím potřete topinku. Obložte kolečky klobásy a dozdobte kyselou okurkou nakrájenou na kolečka nebo do vějířku.
Vaječnou: na nepřilnavé pánvi usmažte z velkého vejce tenkou omeletu. Topinku potřete hořčicí, obložte omeletou upravenou podle velikosti a tvaru topinky a posypte rajčetem nakrájeným na drobné kostičky. Posypte hojně pažitkou.
Tuňákovou: uvařte křepelčí vejce a rozkrojte napůl. Oloupejte salátovou okurku a nakrájejte na tenká kolečka. Topinku lehce potřete panenským olivovým olejem, naskládejte na ni tuňáka a dozdobte kolečky křepelčích vajec a salátové okurky .
Rajčatová: připravte míchaná vajíčka. Topinku potřete rajským protlakem, obložte míchanými vejci a posypte sýrem nebo pažitkou.
Fantazii se meze nekladou!
11.9.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5