Topinky se špekem
Potřebujete: starší chléb, špek, česnek, hořčici, olej
Postup: Nejdříve krajíčky chleba navlhčíme vodou, aby byly na povrchu křupavé a uvnitř vláčnější (podobně jako u vaječných topinek). Touto úpravou nenatáhnou tolik mastného. Kdo má rád „tvrdé“ topinky, nemusí je vlhčit. Když jsou topinky opečené, vyměníme olej a opečeme na něm (zesklovatíme) uzený špek nakrájený na plátky. Potom potřeme topinku česnekem, obyčejnou hořčicí a navrch naklademe špek.
Čtenář Habaděj doporučuje: "Je to chutné, zdravé a "dietní"!" Děkujeme za recept!
3.2.2009 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Topinky se špekem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To zdánlivě vypadá jako dyjetní bomba, ale když se topinka odloží na papírový ubrousek, tak se ten zbytek mastného odsaje. Česnek je zdravej, hořčice je protirakovinotvorná a troška té zesládlé slaninky-ta výborná chuť to vše zanuluje. V hospodě se za topinky platí velké peníze a tady je to zadarmo. A co doma bramboráky? Vžyť je to stejné. Zkuste to a napište.
sharon: žlučník? co to je?
habaději, habaději, to je dyjéta jak sviňa
sharon: asi když ho uplatíš pivem, tak nic
mňáááám....a co na to žlučník ?
Asi chutná nejlépe po opici.
Žádný tvrdý chleba se u nás neobjevoval. Nový se koupil, až už doma skoro žádný nebyl. V nouzi se nějaký ten krajíc vytáhl z mrazáku.
DIETA - DIETA - DIETA
to musí být fajnéééé