Snídaně rychlovka
Potřebujete: 2 vajíčka, 2 plátky šunky nebo suchý salám, plátek tvrdého sýra, 2 cherry rajčátka
Postup: Rozehřejte toastovač a položte na pečicí místa plátky salámu. Na to nalijte rozšlehané a osolené vajíčko. Při nalévání použijte lžíci na odměření správného množství, vajíčka nesmí dát příliš. Do středu vaječného toastu položte polovinu cherry rajčete a přikryjte plátkem sýra. Zavřete horní víko a chvilku počkejte, než se vše propeče. Po krátké době (cca 2-3 minuty) toasty otočte a propečte dozlatova. Po vyndání můžete tuto dobrotu položit na máslem potřený toastový chleba nebo housku.
Děkujeme čtenářce Karry za originální nápad.
10.3.2009 Rubrika: | Komentářů 22 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Snídaně rychlovka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.paniinka: já dávám i džem ,taky je to supr
evica: dik papir je OK
Dobré jsou i jablečné tousty -nastrouhat jablko ,posypat skořicovým cukrem a přiklopit druhým toustem, který potřeme máslem. Rychlé a dobré.
evica: vida pečící papír zní docela dobře ....
sweet: nemám na mysli tvrdé jako kámen, spíš takové ty gumové ... takže ano narvu ... podotýkám že máme touster z roku 1992-3? takže nevím jaké jsou dnešní vlastnosti ....
sharon: někdy též ano i tam končí některé mé experimenty
Ota: výborný nápad, na použití housek, díky.
Jinak toustovač využívám na tousty se salámem a sýrem, určitě mi neleží doma jen tak ale s listovým těstem??? Možná někdy zkusím
Ota: .....a za stálého míchání vylejete do chajzlu
sweet: dej pokoj....nebydlela bych s žádnýma i když jsou skvělé moje ratolesti.......a ony se mnou by taky nevydržely, hubu nezavřu, to by byl očistec
Tohle neznám,ale dělávám klasické tousty ,ale abyc si neušpinila toustovač,tak tam dávám pečící papír,,několikrát ho použiju,pak vyhodím
Ota: a to tam ty kaiserky narveš? tento problém mě zajímá, páč kaiserky nám doma občas ztvrdnou, i když je fakt, že ty celozrnný vydrží dýl měkký
sweet: hm jestli to nebylo tim pudingem ....
obecně to asi nebude na rychlou snidani to je fakt ...
My jsme si v tom kdysi zapékali staré "kaiserky" když už to nebyla čerstvá křupavá tak jsme ji gumovou "rozmáčkli v toustovači" bez ničeho a na to se pak dávalo máslo ..... ale to už se nám s 3 syny nestává, že by nám doma zbylo nějaký pečivo
sweet:
Ota: jo, tak to jsem dělala jednou, šátečky s jablečno-pudingovou náplní, byly dobré, ale dělá se to děsně pomalu, stihla jsem při výrobě odběhnout i do volební místnosti (cca 7 minut od domu)
sharon: na snídani, nebo "děti, budu u vás bydlet"????
zajímavé ... to mě nenapadlo jen tak tam dát sýr a vejce
Dělám tzv " Šátečky z toustovače"
Plátové listové těsto( kdo by se s tím válel že?)
uříznu dva pruhy "na rozměr toustovače
Na první kus máznu lehce máslo ( tuk, olej) do toustéru na plotny .
Položím první kus a pak se fantazii meze nekladou můžete to poklást čím chcete
sladké : marmeláda, tvaroh ovoce čerstvé nebo odkapané z kompotu slané : zeleninu, ovoce, šunku, sýr česnek atd
a na to položíte druhý plát těsta a "toustujete přiměřeně dlouho" ale do 6 minut by to mělo stačit ...
a výhoda je, že můžete operativně měnit náplně, případně doplundrovat ledničku ....
Toustovac pece z obou stran, to se ten sýr neprilepí?
Elen: to jo, jenomže teflonová pánvička nepřipaluje zrovna tak a když si třeba vezmu plechovou formičku na cukroví, položím na pánvičku a do toho vajíčko rozklepnu, tvar mám taky a jednodušeji
fííha, a já blbka jsem dala toustovač dcerunce....no tak k ní půjdu na snídani...ta bude mít radost
Já myslím, že základní myšlenka spočívá v tom, že toastovač je automaticky nepřilnavý a forma dá jídlu tvar.
Bridgetj: jo, takhle mi to přijde moc složité a přitom je to jinak jednoduché jídlo.