Topinka s mletým masem
Popis: krajíce chleba, mleté hovězí maso (případně zbytky), strouhaný sýr, rajčata, velká cibule, bazalka (sušená), olej, sůl, pepř,
Postup: Krajíce chleba opečeme na sucho (nebo dáme pod gril). Rajčata nakrájíme nadrobno. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, rozdělíme na proužky. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Přidáme rajčata, podusíme. Pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme trochu sušené bazalky a restujeme, až je mleté maso dobře udělané. Na krajíce navrstvíme masovou směs, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
Tip: pokud potřebujeme práci urychlit, použijeme drcená konzervovaná rajčata.
3.3.2011 Rubrika: Topinky a toasty | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Topinka s mletým masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Bridgetj: je ten Iberogast stejně hnusnej jako cholagol či algifen kapky?
evropka: Tak na zítřejší snídaničku. To už vydržím, pianierko. A Febichol nežeru. Na to mám espumisan nebo super kapky - Iberogast.
Bridgetj: dělám celé dnytak soráč prosím
Bridgetj: sharon: tři febicholy
sharon: No bóže, tak vyhoď žlučník a dej si topinečku. Tělo má být zhuntovaný
bomba na žlučníky....
evropka: Tak jo. Dneska v 18 tě čekám ve Starým Lískovci
Bridgetj: klíďo
evropka: Právě proto hledám dobrovolníka, který mi tu snídaničku, popřípadě večeřičku nachystá. Že by ses hlásila?
Bridgetj: jo,já na dábelský nedám dopustit...ale tohle nemusí být špatné
Bridgetj: jo,já na dábelský nedám dopustit...ale tohle nemusí být špatné
dělám něco podobného, maso si nakrájím na malé kousky. Přidávám česnek a trochu jiné koření. Změna je život.
Aja: Mám ještě rychlejší tip. Namazat pomazánkou "ďábelské toasty". Je moc dobrá.
Rychlejší je namíchanou sekanou naplácat na chleba a tou masovou stranou opéct. Anebo dát pod gril
dobrý tip na večeři.
To vypadá moc dobře. Hned bych si dala.