Ztracená vejce na topince
Ingredience: 4 vejce, 4 velké plátky bílé veky, 100 g šunky, 30 g másla, 3 lžíce kečupu, 30 g sýra, sůl, ocet
Postup: Plátky veky opečeme na másle, pak na ně položíme plátek šunky, na povrch dáme jedno ztracené vejce uvařené v osolené a okyselené vodě, pokapeme kečupem a ozdobíme strouhaným sýrem.
Jak připravíme ztracená vejce: v širším kastrolu uvedeme do varu osolenou a octem ochucenou vodu (na 1 litr vody dáme 1/8 litru octa a 50 g soli). Když začne voda vřít, o ostrou hranu rozklepneme vejce, vložíme je do naběračky a chvilku nad vroucí vodou podržíme. Když začne vejce bělat, opatrně ho vložíme do vody a 3 minuty vaříme.
2.11.2006 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5