Buřty na černém pivu
Potřebujete: 10 špekáčků, 2 velké cibule, 1 střední láhev kečupu, 1/2 litru černého piva, několik kuliček černého pepře a nového koření, 2 bobkové listy, podle chuti: sušené, čerstvé nebo nakládané chilli papričky, feferonky nebo beraní rohy
Postup: Buřty překrojíme podélně na polovinu a nařízneme oba konce. Naskládáme je do pekáče nebo na hlubší plech. Přidáme koření a papričky a hustě zasypeme cibulí nakrájenou na "céčka". Polijeme rovnoměrně kečupem a zalijeme pivem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 2 hodiny. Po hodině promícháme. Omáčka musí být hustá. Podáváme s čerstvým chlebem. Vhodným nápojem je bez diskuse pivo.
Recept pochází ze stránek brněnské hudební skupiny Kamelot.
2.4.2008 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Buřty na černém pivu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mňam, a když se přidá paprika a rajčata,, to nemá chybu
Dělém v troubě, bez koření, jen rozmíchám pivo s kečupem a hořčicí a nacpu tam strašně cibule, nedělám toho jak pro rotu vojáků, mn stačí buřtík jeden, příteli dva, je to fakt ňamka a rychlý
Dělám v troubě,bez chilli a koření...dávám světlé pivko,mooooooooooc cibule a kečup jemně pálivý...je to mnˇamka,jíme to s vekou,nebo toustˇákem.....
mňam,kdysi jsem něco podobného jedla
Znám a je to mooc dobrý
No, dietka to zrovna není! Je to asi jen pro kachní žaludky a silné nátury
Jo, bez chili
Já to znám jenom se 4 buřtíkama a pivo světlé a né v troubě,ale na sporáku. JInak je to vážně docela dobré. Je to rychlovka, když přijde nečekaná návštěva a co honem k večeři, když v lednici chcípla myš.
Tak z toho bych se posr....