Slavnostní foie gras
Potřebujete: konzervu kachních jater, nasládlejší odrůdu jablek, sušenou šunku nakrájenou na tenké plátky, salát lollo biondo nebo lollo rosso, cherry rajčata, máslo, calvados, toustový chléb...
Postup: Jablko omyjte, neloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na půlcentimetru silné plátky. Na pánvičce s nepřilnavým povrchem nechte rozpustit oříšek másla a plátky jablek na něm opečte dozlatava. Pak přidejte lžíci calvadosu a oflambujte je. Z kachních jater nakrájejte rovněž půlcentimetrové plátky. Na každý talíř položte plátek sušené šunky a doprostřed kolečko jablka, na to foie gras. Pokrm dozdobte listem salátu lollo biondo a lollo rosso, cherry rajčátky. Podávejte s toasty a sladším vínem Sauternes z Bordeaux.
Tip: Z toustového chleba odkrojte kůrku a ogrilujte v toustovači nebo v troubě.
20.11.2009 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slavnostní foie gras
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: co je to výplata?
orinka: ale no tak, nech nám drobné radosti života
Vaříme před výplatou?