Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín
Potřebujete: 2 hermelíny, 1 velkou cibuli, 1 ostřejší papriku nebo feferonku, 1 bobkový list, 1/2 lžičky nového koření, 1/2 lžičky celého pepře, olej

Postup: Připravte si sklenici s uzávěrem. Hermelín nakrájejte na kolečka a nakládejte jej do sklenice střídavě s cibulí a paprikou. Nakonec nasypte koření a zalijte olejem. Sklenici dobře uzavřete a nechte v lednici několik dní uležet.

Variant na nakládaný hermelín je mnoho, použít můžete česnek, vlašské ořechy... Podělte se o své osvědčené recepty v diskusi pod článkem.

 

Lenka Moučková


29.12.2011   Rubrika: Sýry   |   Komentářů 8   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Nakládaný hermelín

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvědavka
Zvědavka - 29.12.2011 17:14

kubikm: evropka: jojo holky, byl hořký. Ten zkažený jsem totiž ochutnala, protože jsem jim nevěřila smajlik - 34.
Ale fajn, aspoň vím - možná proto byl tak levný

 
evropka
evropka - 29.12.2011 15:52

Zvědavka: přesně,byl přezrálý..ale nikdy není hermelín jen v oleji

 
kubikm
kubikm - 29.12.2011 15:30

Zvědavka: to byl už přezrálý, to je potom hořké...vyhodit je jediné řešení

 
annie
annie - 29.12.2011 14:04

Hermelín mám ráda - nakládaný i smažený. smajlik - 57

 
Zvědavka
Zvědavka - 29.12.2011 13:30

Před léty mi dala ochutnat švagrová a byl vynikající. Jen ho dělala jinak, vydlabala, vnitřek smíchala s máslem, česnekem a nasekanými ořechy. Zabalila zpět do staniolu a nechala asi čtyři dny odležet, bez oleje.
Zkoušela jsem to po ní a bylo to dobré a pak jednou do toho oleje a taky nám to chutnalo.
Ale zrovna nedávno - no asi dva měsíce zpět, přivezl syn nějaký Hermelín, tuším značka Aro (už to ve mně nebudilo sympatie). Prý byl velmi levný a koupil tuším 6 nebo 8?? Mně se zdál nějaký moc měkký - táhl se, mazal, ale neochutnávala jsem ho. Se svojí slečnou to nakládali, udělali několik příchutí. A když ho potom chtěli ochutnat, tak zjistili, že všechny jsou zkažené, tak to letělo do ...WC.
Proč se to zkazilo netuším?? Tak nějak si myslím, zda to nebylo tou podivnou konzistencí vnitřku???

 
dadka
dadka - 29.12.2011 12:16

Kdysi jsem mohla hermelín, dnes je mně z něho těžko, tak už ho nejím. Ale v obchodě při pohledu na Hermelín v oleji se mně mírně zvedá žaludek.A ještě k tomu cibule...to už by mě vezli.

 
evropka
evropka - 29.12.2011 11:45

nakládaný je bombasmajlik - 47jen ho nikdy nekrájím,dávám olivový olej a né moc,ale sklenici dám na ležato a průběžně otáčím,úplně to stačí

 
orinka
orinka - 29.12.2011 8:16

já to nikdy nezkoušela, ani mi to jaksi nenapadlo jíst koupené. Mně se zdá hermelín už tak dost tučný a pikantnísmajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78302.
Archiv anket.