Pikantní větrníky k pivu a vínu
Ingredience: Odpalované těsto: 2 dl vody, 10 dkg másla, 10 dkg hrubé mouky, 4 vejce, špetka soli.
Postup: Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, přisypeme mouku a za stálého míchání uvaříme husté těsto (když se odlepuje ode dna hrnce, je hotové). Odstavíme a mícháme do vychladnutí. Potom postupně přidáváme vejce a vždy dobře promícháme. Lžící tvoříme na vymazaný plech malé kopečky, které upečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečené rozkrojíme a naplníme. Tyto větrníky jistě zná každý. Fígl je v tom, že do těsta si každá přidá podle chuti pepř, chilli, kmín, papriku atd. Fantazii se meze nekladou. Jako náplň použjeme našlehaný sýr s bylinkami, česnekem či cibulí a pod.
Recept nám zaslala čtenářka Stanislava Tančincová.
27.12.2006 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5