Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pikantní větrníky k pivu a vínu

Pikantní větrníky k vínu a pivu

Ingredience: Odpalované těsto: 2 dl vody, 10 dkg másla, 10 dkg hrubé mouky, 4 vejce, špetka soli.
Postup: Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, přisypeme mouku a za stálého míchání uvaříme husté těsto (když se odlepuje ode dna hrnce, je hotové). Odstavíme a mícháme do vychladnutí. Potom postupně přidáváme vejce a vždy dobře promícháme. Lžící tvoříme na vymazaný plech malé kopečky, které upečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečené rozkrojíme a naplníme. Tyto větrníky jistě zná každý. Fígl je v tom, že do těsta si každá přidá podle chuti pepř, chilli, kmín, papriku atd. Fantazii se meze nekladou. Jako náplň použjeme našlehaný sýr s bylinkami, česnekem či cibulí a pod.

Recept nám zaslala čtenářka Stanislava Tančincová.


 

Marie Poštová


27.12.2006   Rubrika:   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pikantní větrníky k pivu a vínu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77180.
    Archiv anket.