Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Zapečené červené zelí s hermelínem

Zapečené červené zelí s hermelínem

Potřebujete: 1 malé červené zelí, 100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky, 4 pórky, 1 větší hermelín, 2-3 brambory, olej, sůl, pepř, vývar (vodu), máslo a strouhanku

Postup: Odstraníme vrchní listy u zelí a rozeberte jej na jednotlivé listy. Ty pak povařte asi 5 minut ve vodě. Vyjměte z vody, nechte vychladnout a nakrájejte na proužky. Pórek očistěte, odkrojte zelenou část a schovejte na polévku. Bílou část nakrájejte na kolečka. Na pánvičce nechte škvařit slaninu, přidejte pórek a zelí. Pak opatrně dochuťte solí, opepřete. Chvilku poduste a přidejte brambory, případně podlijte vodou/vývarem. Zapékací misku vymažte máslem a strouhankou, vložte směs do zapékací misky a nahoru poklaďte hermelín zbavený kůrky. Zapékejte při 180 stupních Celsia.

Tip: Směs je možné zalít rozšlehanými vejci

Lenka Moučková


14.1.2011   Rubrika: Sýry   |   Komentářů 6   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Zapečené červené zelí s hermelínem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 14.1.2011 12:36

hele, a mohlo by se dát aj steril.zelí, né?smajlik - 26
Ale zkusím, mám to ráda vše, co v tom je a je to moc dobře lehčí jídlo, jen bacha pak na toitoismajlik - 34

 
monja
monja - 14.1.2011 12:19

Kočkomilka: sharon: asi bych ho rozkrojila a tou kůrkou šoupla dolů - určo bych jí neodkrajovala smajlik - 57

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 14.1.2011 11:50

Bez kůrky už to nebude hermelín.To pak můžu použít nivu,romadúr,cokoliv.

 
sharon
sharon - 14.1.2011 11:26

ta kůrka na Hermelínu je to nejlepčí........a když ji sním tak už nebudu moct to zelíčko....smajlik - 68

 
Tobii
Tobii - 14.1.2011 8:10

Můžu se zeptat, jak ty brambory? Nastrouhané, tak jak se dávají do zelí? Nebo?smajlik - 55 A proč hermelín bez kůrky? Jinak mě ten recept opravdu láká, všechny použité ingredience jsou moje oblíbené :-)

 
orinka
orinka - 14.1.2011 7:37

To nevypadá zle, dobré odlehčené jídlo. Až mi dojde vlastní inspirace, ráda zkusím. Jen to zelí bývá dlouho tuhé, možná bych nějakou minutu na předvaření přidala.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84338.
Archiv anket.